Ondanks het spijtige verdict dat festivals deze zomer niet kunnen doorgaan, bleef het de voorbije maanden binnen de evenementensector zoeken naar alternatieven. Zo hadden ze in het Belgische Kortrijk hun pijlen gericht op een Drive-In gebeuren in Kortrijk, met als voornaamste doel de muziekliefhebber alsook de bands een hart onder de riem te kunnen steken in deze barre tijden. De voorbereidingen hiervoor schoten de voorbije weken aardig op en ook de affiche zag er steeds indrukwekkender uit. Uiteraard werd bij dit alles rekening gehouden met de veiligheidsvoorschriften rond social distancing, mondmaskers, handhygiëne, enzovoort. Wagens zouden op anderhalve meter afstand van elkaar geparkeerd staan, met elke auto als individuele bubbel. Bediening zou door personeel (met mondmasker) aan de wagen zelf gebeuren, betalen kon met een daarvoor ontwikkelde App.

Vooral nu de maatregelen in sneltempo versoepelen, had de organisatie er goede hoop op dat ze het evenement vergund zouden krijgen. Tot op heden is dit echter niet gebeurd en dit zal op korte termijn ook niet gebeuren. Ondanks volledige medewerking van het Stadsbestuur worden op federaal niveau voorlopig geen uitzonderingen toegestaan. Aangezien dus ook het gegeven ‘Drive-In’ onder de regel van maximum 200 aanwezigen valt, wordt de setting, zoals zij die voor ogen hadden, onmogelijk om uit te voeren. Als bands en entourage en eigen crew in mindering wordt gebracht, houden ze amper enkele tientallen wagens met bezoekers over. Economisch gezien is dat een onhaalbare kaart.

Inmiddels opent de horeca haar deuren, met volle terrassen tot gevolg. ‘Blijf in uw kot” is inmiddels niet veel meer dan een boutade. De mensen willen buiten komen. Het lijkt het momentum dan ook voorbij om mensen uren in hun wagen te laten zitten. Temeer zelfs kleine outdoor-concerten, vanaf begin juli, nu als paddenstoelen uit de grond schieten. De organisatie geloofde sterk in het concept voor de maand juni tot pakweg midden juli, maar nu ook de landsgrenzen vroeger opengaan dan verwacht en mensen toch nog een reis gaan plannen heeft het volgens hen weinig zin zelfs midden juli, tijdens volle zomervakantie, nog van start te gaan met concerten organiseren die mensen vanuit hun wagen moeten bekijken. Daarom heet de organisatie beslist om de stekker uit dit verhaal te trekken.

Deel: