Sloper is een nieuwe internationale rockband uit Nederland, België en Engeland. Het kwartet bestaat uit twee drummers Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en Mario Goossens (Triggerfinger) en twee gitaristen: de Belg Fabio Canini en de Brit Peter Shoulder (onder anderen bekend van The Union), die ook de zangpartijen voor zijn rekening neemt. Deze mannen zijn inderdaad grote bekenden in de muziekwereld. Fabio Canini is misschien wat minder bekend bij het grote publiek, maar als sessiemuzikant heeft hij met talloze bands op de planken gestaan. Nu komt ‘Sloper’ met hun gelijknamige debuut EP, met vier heavy classic rock tracks.

“Sometimes, life’s simple: you rock out with guitars & drums,
just because you love it, because it gives you goosebumps.”

Twee fantastische drummers en twee dito gitaristen, dat belooft veel goeds. Bij hun shows speelden ze het dak er af. Fantastische energie die je op deze EP hoopt terug te horen. Na de ongedwongen start van ‘Mind Melter’ valt het groezelige geluid op. Dit is vast de bedoeling, maar of iedereen dit zal waarderen? De zang klinkt vervormd, hierdoor zijn de woorden van Peter vrij lastig te verstaan. Het gave gitaarspel, en het drumwerk van de mannen komen niet volledig tot zijn recht. Toch kom je vanzelf in de flow van dit heerlijke rock nummer, dat overigens eenvoudig van structuur is.

‘I’m alive’ heeft een leuke start op gitaar. De zang is beter te verstaan, maar de vintage sound blijft. De power rockstem van Peter komt hierdoor minder goed tot uiting. Hoewel ook dit nummer eenvoudig opgebouwd is, tap ik als vanzelf mee met mijn voet. Datzelfde gebeurt bij ‘I Wanna Know’. Het luistert lekker weg, maar echt onder de indruk ben ik niet. Na een opzwepend instrumentaal stuk eindigt dit nummer vrij onverwacht. Live gespeeld zal dit instrumentale stuk zeker uitgebreid worden. Bij ‘Shot Down’ merk je misschien nog wel het best dat het live gespeeld een opzwepende werking zal hebben. Hier op de EP gebeurt dat ook al. Als het geluid minder vintage was, had ik het volume zeker nóg verder open gedraaid.

Eerlijk gezegd had ik meer vuurwerk verwacht op deze EP, want dat hebben de mannen in zich. Dat komt hier niet helemaal tot uiting. Voor liefhebbers van vintage geluid en heerlijke ongecompliceerde rock zal ‘Sloper’ zeker in de smaak vallen. En live gespeeld komt alles goed. Bovendien komt er later dit jaar een full cd uit. Daar kijk ik reikhalzend naar uit, want dit viertal heeft een geweldige spirit. (7/10) (Suburban Records)

Deel: