De dubbele single ‘Stay/Leave’ is de eerste samenwerking tussen RAVVEL en Poltrock. Twee authentieke muzikanten die elkaar vonden op tour bij de Belgische topband Hooverphonic en besloten om hun gemeenschappelijke liefde voor melancholie en minimalisme in muziek om te zetten.

Elke song is opgenomen in één take en vertelt een eerlijk verhaal over vastklampen en loslaten. Het tweeluik is als een uitgescheurde pagina van een dagboek, intiem op toon gezet door het warme pianospel van Poltrock en het breekbare stemgeluid van RAVVEL. ‘Stay/Leave’ zijn twee tegengestelde visies op hetzelfde verhaal; de twee songs moeten dan ook worden beschouwd als een onlosmakelijk geheel. Het delicate en dromerige stemgeluid van RAVVEL wordt versterkt door de minimale en betoverende pianobegeleiding van Poltrock; de sobere productie staat volledig ten dienste van het verhaal dat de twee protagonisten met deze bijzondere samenwerking willen vertellen.

RAVVEL is het muzikale geesteskind van singer/songwriter Nina Sampermans. Haar vocale en tekstuele esthetiek worden gekenmerkt door een zachte intimiteit en een meeslepende eerlijkheid. ‘Wild Eyes’, haar samenwerking met Broiler, leverde haar een wereldhit op (58 miljoen Spotify streams!) die meerdere malen platinum behaalde, ze was één van de zangeressen van Hooverphonic, geeft momenteel les aan het conservatorium van Rotterdam en schrijft songs voor en met een brede waaier aan Belgische en internationale artiesten waaronder IBE, Hooverphonic, Tessa Dixson, etc. Stay/Leave is tot nu toe haar meest persoonlijke verhaal: zielsverdriet in de vorm van muziek.

‘Stay’ en ‘Leave’ zijn volgens haar ‘verhalen over vastklampen, loslaten en de moeilijke keuze tussen beide. Paradoxaal genoeg gaat ‘Stay’ over afstand nemen, terwijl ‘Leave’ gaat over besluiteloosheid.

David Poltrock profileert zich in zijn samenwerkingen met toonaangevende bands zoals Hooverphonic, Portland, Triggerfinger en De Mens als veelzijdig muzikant, componist, producer en sound designer. Onder de Poltrock-vlag bracht hij in 2018 het instrumentale drieluik ‘Mutes, Moods & Machines’ uit: een unieke mix van intieme piano’s, dreigende drones en dreunende elektronica die zowel nationaal als internationaal op lovende kritieken kon rekenen en hem in 2019 een Music Industry Award (MIA) voor beste muzikant opleverde. RAVVEL voegt aan ‘Stay/Leave’ een bijzondere melancholische dimensie toe aan de reeds intense toon van zijn werk.

Deel: