Organisator Live Nation Belgium heeft bekend gemaakt dat de concerten van Jane Birkin, 20 februari in Cirque Royal in Brussel en 21 februari in Théâtre Royal, Bergen, zullen worden uitgesteld. Birkin, vooral bekend van haar duet met haar toenmalige partner Serge Gainsbourg, ‘Je t’aime… moi non plus’, is geveld door de griep en heeft alle concerten in de komende tijd afgezegd. De inmiddels 73-jarige Engelse zangeres hoopt de concerten zo snel mogelijk in te halen.

In de zomer van 2016 zag ‘Birkin/Gainsbourg Le Symphonique’ het levenslicht onder invloed van het Symfonisch Orkest van Montréal en de Francofolies de Montréal. Oorspronkelijk ging het om twee unieke voorstellingen ter herdenking van het overlijden van Serge Gainsbourg, 25 jaar geleden. Maar nu trekt de show dus nog tot maart 2020 de wereld rond! Door de ziekte van Birkin zal deze periode mogelijk worden opgerekt.

Jane Birkin bracht haar grootste hits met bijzondere arrangementen van Nobuyuki Nakajima, en omringd door de beste orkesten ter wereld. Als een artistieke uitbreiding van dit avontuur, geeft ze nu de inwoners van steden en regio’s waar ze niet met een symfonisch orkest kan aantreden, de kans om deze ‘klassieke’ herwerking van het oeuvre van Serge Gainsbourg live te ontdekken. Met Nobuyuki zelf aan de piano en vergezeld van zeven andere muzikanten, staat Jane Birkin op de planken om er haar repertoire als kamerorkest voor te stellen. Een niet te missen kans om een uitzonderlijk artieste live te (her)ontdekken! Laten we hopen dat ze snel nieuwe data kan aankondigen.

Deel: