Al vijf jaar kunnen we elk jaar genieten van een legendarisch album gespeeld in verschillende theaters in Nederland. Nadat Erwin Nyhoff twee jaar de frontman was van de ‘LA Live Band’ nam Bert Heerink dit jaar het stokje van hem over. De vaste begeleidingsband werd dit jaar aangevuld met Jan Akkerman op gitaar en de Bombitas als achtergrondzangeressen. Bert Heerink zong afgelopen vrijdag de meeste nummers, maar zoals altijd bij ‘Legendary Albums Live’, namen de Bombitas ook een aantal nummers voor hun rekening, soms samen met Bert Heerink en soms alleen.

Ruim vijftig jaar geleden begonnen ‘The Rolling Stones’ met de opnames van hun, volgens vele, beste album: ‘Sticky Fingers’. Bijna twee jaar later werd het album pas uitgebracht, in april 1971. De show van ‘Legendary Albums Live’ begon in het ‘Atlas Theater’ zoals altijd, het hele album werd van voor naar achter gespeeld. Hier kreeg de band echter het eerste uur van de voorstelling niet vol en werd ‘Angie’ als afsluiter voor de pauze gespeeld. Een aantal mensen in het publiek kon het echter niet waarderen dat ‘Angie’ door één van de Bombitas werd gezongen. “Mooi gezongen, goede zangeres, maar ‘Angie’ moet gewoon door een man gezongen worden,” was er in de pauze te horen.
Het viel op dat het publiek over het algemeen een stuk ouder was dan bij vorige edities van ‘Legendary Albums Live’. Misschien kwam dit doordat dit het oudste album is waar ze tot nu toe een ode aan hebben gebracht. Het publiek bleef tijdens het eerste deel van de voorstelling op hun stoel zitten. Hierdoor kwam de show niet echt helemaal van de grond. Op het podium rende Bert Heerink van de ene naar de andere kant, en deed zijn best om het publiek mee te krijgen, maar dit lukte hem helaas niet.Bij vorige edities van ‘Legendary Albums Live’ werden er na de pauze de grootste hits van de band gespeeld, maar nu speelden ze naast wat hits ook veel minder bekende nummers van ‘The Stones’. Zonder al te veel weg te geven over de setlist van het tweede deel van de show kan worden verklapt dat ‘(I can’t get no) satisfaction’ werd gespeeld . Het vreemde was echter dat ze deze hit niet als laatste speelden. Het zou toch een geweldig nummer zijn geweest om de avond mee af te sluiten. Zelfs het publiek van afgelopen vrijdag in het ‘Altas Theater’ in Emmen kwam voor dit nummer uit hun stoel. Om daarna meteen weer te gaan zitten en te blijven zitten. Kortom: weer een erg leuke show van ‘Legendary Albums Live’ die niet helemaal van de grond kwam, mede door de lauwe reacties uit de zaal.

Foto’s (c) Filip Heidinga

Deel: