De Braziliaanse zanger, gitarist en acteur Sue Jorge heeft zich tot zijn wapenbroeder Rogê gericht voor hun allereerste album opname om hun 25-jarige vriendschap te vieren. Het album ‘Night dreamer’ is in één take opgenomen in de Artone studio in Haarlem in Augustus van dit jaar.

Net zoals het album ‘The Life Aquatic studio sessions’ dat een hommage aan Bowie was en de doorbraak van Jorge betekende, zal het nieuwe album, dat 7 februari uit zal komen, helemaal gestript en rauw zijn maar toch met een andere ambitie, namelijk die van een klassieke Braziliaanse opname. Op het album zijn Sue Jorge en Rogê beiden te horen als vocalist en gitarist. Tevens hebben de twee meest gewilde en getalenteerde percussionisten Per Meurray en Pretinho da Serrinha aan het album meegewerkt. De zeven nummers die te horen zijn op het nieuwe album doen denken aan de klagende en eigenzinnige melancholie van het paar Jorge en Rogê en putten uit Braziliaanse groten zoals Milton Nascimento, Gilberto Gil en Jorge Ben. Het eerste nummer van het album heet ‘Pra Voce Amigo’ wat ‘Voor Jou Mijn Vriend’ betekent en benadrukt de hechte band tussen de twee artiesten.

In Rio de Janeiro in Brazilië is Rogê getuige geweest van het succes van zijn goede vriend Jorge die bescheiden begon, maar resulteerde in samenwerkingen met mensen als Beck en Bowie. Hij kreeg tevens rollen aangeboden in grote film- en televisieproducties. Hij is bekend om zijn rollen in ‘City Of God’ en de huidige Netflix-hitserie ‘Irmandade’ (broederschap). Het was de film ‘A Life Aquatic’ van Wes Anderson waardoor Jorge naamsbekendheid kreeg door zijn vertolking van de troubadour die Portugese vertaalslagen van de muziek van David Bowie tokkelde. Al met al is Seu Jorge een pionier in het revitaliseren van Braziliaanse populaire muziek over de hele wereld.

Rogê is een songwriter, componist en muzikant en heeft een Latin Grammy-nominatie ontvangen voor ‘Na Veia’, zijn samenwerking met sambalegende Arlindo Cruz. Met een indrukwekkende lijst van zeven albums en talloze samenwerkingen met Braziliaanse en internationale producenten vertegenwoordigt Rogê de nieuwe generatie artiesten van de Braziliaanse MPB (Musica Popular Brasileira) en heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij het bouwen van een archief van niet-gerealiseerde nummers, schetsen en ideeën, waarvan sommige uiteindelijk de ruggengraat van deze sessie vormen.

Net als bij het afluisteren van een kampvuursessie legt het één-take direct-naar-vinyl proces bij Artone de intensiteit van de relatie van het duo vast, en stelt het de voorwaarden voor een buitengewoon intieme opname. Van concept tot voltooiing in vier dagen, de Night Dreamer-sessie kon alleen tot stand komen door de intensiteit van de relatie tussen dit duo. Onder deze voorwaarde konden zij een intieme opname tot stand brengen. De eerste radiosingle ‘Saravá’ zal in januari 2020 worden uitgebracht.

Deel: