Alberta Cross komt in maart voor drie concerten naar Nederland. Met dan een nieuw album op zak, zal de band rond zanger en gitarist Petter Ericson Stakee te zien zijn in Maastricht, Rotterdam en Amsterdam. In 2005 werd Alberta Cross in een Londense pub door Petter en bassist Terry Wolfers opgericht. Twee jaar later lieten ze voor het eerst van zich horen om vervolgens in 2009 hun eerste volwaardige album ‘Broken Side Of Time’ uit te brengen.

Door de jaren heen opereert de band, die vaak wordt vergeleken met My Morning Jacket, Kings Of Leon en Neil Young, vanuit Londen, Berlijn en Brooklyn. Er zijn tot nu toe vier albums verschenen die door zowel critici als liefhebbers van folkrock/bluesrock zeer goed zijn ontvangen.

Begin 2020 verschijnt het vijfde album What Are You Frightened Of. Vooruitlopend hierop zijn er al twee singles uitgebracht: ‘Something Real To Defend’ en ‘Find A Home Out There’.

Het tourschema Alberta Cross:

8 maart, Maastricht, Muziekgieterij
15 maart, Rotterdam, Rotown
16 maart, Amsterdam, Paradiso

Deel: