The Guru Guru zal de komende maanden uitgebreid touren in Vlaanderen, Wallonië, Frankrijk, UK én Nederland waar ze op 15 januari op het showcase festival Eurosonic Noorderslag mogen spelen. Het nieuwe album ‘Point Fingers’, dat op 31 januari zal worden uitgebracht, werd geproduced door Wouter Vlaeminck (Raketkanon, Kapitan Korsakov, enz.), gemixt door David Bottrill (King Crimson, Tool, Coheed and Cambria, enz.) en gemasterd door Heba Kadry (Chelsea Wolfe, Deerhunter, Lightning Bolt, enz.)

Voor de videoclip van de nieuwste single ‘Delaware’ trok de band naar de Hightime Studio voor de specifieke huiselijke warme sfeer maar dan wel in schril contrast met de energieke performance & flitsende stroboscopische lichten.

Foto (c) Eva Vlonk

“Dit is een van de eerste songs waar we samen bij mij thuis aan zijn beginnen werken. Een nummer over het verlies van het vermogen om te voelen. Over vastgeroest zitten in een plek waar geen ruimte meer is om te ‘voelen’…worstelen met verslaving…niks te doen. ‘Everything is fucked, everybody sucks’ (Fred Durst)… het was toen echt het enige waar ik over kon schrijven. De inspiratie voor de titel ‘Delaware’ kregen we door de greenkey scène uit “Wayne’s World” waarin je de acteurs in exotische bestemmingen ziet, waarna er iemand plots in een postkaart van Delaware terecht komt. ‘Delaware’ just comes off as a pretty dead and dull place with nothing but ‘concrete upon the street’. Het nummer had net zo goed ‘Ruhr Area’ of ‘Baltimore’ kunnen heten. ‘Delaware’ klonk gewoon als de ‘toestand’ waarin ik me toen bevond: bored, grey, dead and dull.”, aldus zanger Tom Adriaenssens.

De band zal de komende maanden flink touren door Europa:

15.01 🇳🇱 Huize Maas – ESNS | Eurosonic Groningen
19.01 🇳🇱 Afterslag 2020 | Apeldoorn
25.01 🇳🇱 Rauwkost Festival | Den Bosch
06.02 🇧🇪 Muziekodroom EXTRA RELEASE SHOW | Hasselt
22.02 🇬🇧 The Junction | Plymouth **
23.02 🇬🇧 Exchange | Bristol **
24.02 🇬🇧 Broadcast | Glasgow
26.02 🇬🇧 The Wheatsheaf Oxford | Oxford **
27.02 🇬🇧 The Victoria | London **
28.02 🇬🇧 The Pipeline | Brighton **
29.02 🇫🇷 Espace B Paris | Paris
| ** with special guest Poly-Math |
03.03 🇧🇪 De Centrale (Democrazy) | Gent
07.03 🇧🇪 L’Entrepôt | Arlon (met Psycho 44)
09.03 🇧🇪 Het Depot | Leuven
14.03 🇧🇪 Kultura | Liège
18.03 🇳🇱 Muziekgieterij Transformer | Maastricht
04.04 🇳🇱 Ik Zie U Graag – Mezz | Breda

Deel: