Van de Amerikaanse zanger/singersongwriter/gitarist Tim Scott McConnell is “White Crow” zijn vierde album onder de noemer Ledfoot. McConnell is al actief sinds de jaren 70 als solo-artiest en als lid van diverse formaties. In de jaren 80 genoot hij vooral bekendheid als lid van The Rockats en in de jaren 90 met de band The Havalinas. In die laatste hoedanigheid tourde McConnell o.a. als voorprogramma van Bob Dylan tijdens zijn “No Mercy”-tour in Engeland en Frankrijk.

Als componist schreef hij vele songs voor uiteenlopende acts van TNT (rock) tot Sheena Easton (pop). Belangrijkste wapenfeit is dat hij de track “High Hopes” schreef van het gelijknamige album van Bruce Springsteen uit 2014. In 2007 verscheen zijn debuut-album “The Devil’s Songbook” (Blue Mood/Grappa) onder de naam Ledfoot; “I put together the different techniques from over 30 years of playing, combined a 12-string guitar with steel fingerpicks, a brass slide, open-tuning, very heavy strings and a stomp box, mixing this with a dark lyrical and melodic sense”. Zijn nieuwe album heet ‘White Crow’ en net als tijdens de release van zijn derde album ‘Gothic Blues’ uit 2011, gaat Ledfoot ter promotie begin volgend jaar weer de Europese podia onveilig maken.

Deel: