Op haar nieuwe album ‘Close to You’ vestigt de Nederlandse powervrouw van de jazz Fay Claassen haar aandacht op muzikale pareltjes van late-sixties en early-seventies. Wars van hokjesgeest en stijlbeperkingen verruimt zij haar muzikale horizon met ditmaal verrassend eigen versies van bekende Pop & Soul ballads en songs, die écht iets te vertellen hebben. Fay verstaat de kunst om ze op een persoonlijke manier dichterbij te brengen.

Fay is momenteel de meest veelzijdige jazz-zangeres van Nederland, en één van de grootste in Europa. Meerdere keren met prijzen bekroond en een frequente gast bij zeer gerenommeerde bigbands en (jazz)orkesten in Europa zoals de WDR Big Band, Metropole Orchestra, Danish Radio Big Band, Brussels Jazz Orchestra en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Samen met een fantastische band én blazers & strijkers van het Radio Filharmonisch Orkest presenteert Fay een transparant en nergens overgeproduceerd album dat de essentie van de nummers behoudt. Deze prachtige liedjes die we allemaal kennen, zingt Fay met verfijning, elegantie en gevoeligheid. Zij drukt haar eigen stempel op de songs, waarbij haar aandacht naar de tekst een belangrijk onderdeel is. Zingend verhalen vertellen en delen met haar luisteraars zodat de songs niet alleen ‘dicht bij haar zijn’, maar ook ‘dicht bij hen komen’.

‘Close to You’ werd opgenomen in de door Rob van Weelde en Roeland Jacobs opgerichte Wedgeview Studios, met Roeland zelf als producer/arrangeur en Rob als executive producer. Roeland, die als kind vaak in de studio met zijn vader -contrabassist Ruud Jacobs- te vinden was heeft ook zo’n sterke band met de jaren ’70. Toen Fay en Roeland voor het eerst samenwerkten aan twee songs uit de jaren ’70, klikte het meteen, waardoor zij besloten samen een heel album met seventies-songs te maken: ‘Close to You’.

Fay’s theatertour gaat na een preview op 14 december in januari 2020 van start. In LantarenVenster in Rotterdam vindt op 17 januari de CD-presentatie plaats met naast Fay’s band een uitgebreide bezetting met strijkers en blazers.

Deel: