Phil Gammage is een in New York woonachtige singer-songwriter, gitarist, harmonicaspeler en producer met een indrukwekkende staat van dienst. Hij groeide op in Houston, Texas, waar hij al de diverse muziekstijlen als blues, country en rock opzoog. Als tiener verhuisde hij naar Boulder, Colorado en na het behalen van zijn collegediploma naar San Francisco. Aan het begin van de tachtiger jaren vestigde hij zich in New York. Daar richt hij de postpunk band Certain General, waarmee hij vrij succesvol is in de VS en Europa. Momenteel is hij zowel als soloartiest en deel van een duo of eigen band. En ook dit met een zeker succes. Zijn eerste solo-cd verscheen in 1990, die dat decennium werd gevolgd door nog drie cd’s. Gammage wijdde zich daarna aan het maken van film- en tv-soundtracks. In 2014 verscheen opnieuw een cd, ‘Adventures in Bluesland’, die werd gevolgd door ‘The American Dream’ (2015), ‘Used Man For Sale’ (2016) en onlangs ‘It’s All Real Good'(2019).

Op dit nieuwe album staan negen door Phil Gammage zelfgeschreven nummers. Op enkele ervan wordt hij bijgestaan door gasten als Kenny Margolis (Willy DeVille, Cracker) op accordeon, Tony Mann op percussion, David Fleming (PG4) op harmonica en zangeres Michele Butler. De nummers zijn stuk voor stuk juweeltjes en verschillen van elkaar als dag en nacht. We horen ouderwetse blues in het titelnummer ‘It’s All Real Good’ en ‘Second Time Around’, folk in ‘Naked In The Rain’ en rock ‘n roll à la Roy Orbison in ‘Let Love Begin’. Bijzonder fraai zijn ‘Hellcat Maggie’, een wals over een oude folklegende, en het half gesproken “’Dancing On Top Of The World’ over de legendarische Windows On Top Of The World, de club op de top van het World Trade Center. Een uitstekende cd met stuk voor stuk prima nummers. Klasse. (8/10)  (Eigen productie)

Deel: