Teske de Schepper is een 24-jarige vrouw; post iedere week YouTube video’s en is zangeres. Ze begon op haar 15e met het YouTube kanaal Teske (voorheen Teskuh), ze was een van de succesvolste YouTubers. Ze heeft aan Expeditie Robinson meegedaan, een klein rolletje gehad in de Dylan Haegens film en was te horen in de Ola campagne. Op haar 19e bracht ze haar eerste single ‘Rewritten’ uit (onder Universal Music), die kwam in de tipparade te staan. Vlak erna is ze van platenlabel veranderd naar Top Notch, heeft ze twee ep’s (‘Oesters & Champagne’ en ‘Alles Is’) uitgebracht. Het langverwachte debuut album bracht ze in 2018 uit genaamd ‘Porselein’. Dit is tevens ook de laatste samenwerking met het platenlabel Top Notch, de show ‘Nachtvlinder’ is een afsluitende show van 2019.

De zaal was voornamelijk bezeten met kids (inclusief de ouders), pubers en jong volwassenen. Het concert was niet uitverkocht, zo had men genoeg ruimte om overal te staan. De show begon instrumentaal erg duister, heerlijk symfonisch geluid. ‘Oesters & Champagne’ werd luidkeels meegezongen; Teske zelf staat zelfverzekerder op het podium. “Ik ben gelukkig om een show te mogen spelen, het is een speciale avond waar ik iets met jullie wilt delen. Dat doe ik straks”. Het visuele plaatje van de show liet zich afzien van een groot tv-scherm, waar projecties op kwamen. Kleine lampjes die de sfeer beter tot zijn recht liet komen. Tijdens ‘Wildernis’ en ‘Wat Ik Wil’ werd duidelijk dat haar stem vooruit is gegaan. Na het nummer ‘In M’n Glas’ zei ze; “Ik denk dat het tijd is…. de show heet ‘Nachtvlinder’. Dat is ook de naam van mijn boek”. Het publiek was enthousiast, waarna Teske een poëzie ging voorlezen genaamd ‘Fabriekswerk’. De poëzie ging immers over de samenleving.

Ze vertelde dat ze veel samenwerkingen heeft gedaan; kondigde vervolgens Paul Sinha aan. Het nummer ‘De Laatste’ was vermakelijk, Paul stal de show omdat hij de zaal entertaint en er werd gefilmd door het publiek. Teske verdween van het podium; Paul zong het nummer ‘Eigenlijk Wel’ die 3 weken oud is. Het nummer gaat over dat je niet meer blij bent met wat je hebt in het leven. Tijdens het nummer ‘Kom Bij Jou’ genoot Teske enorm op het podium. Teske riep; “Jullie zijn top”, daarna stelde ze haar
3-koppige band aan het publiek voor. “Zonder hen had ik hier nu niet gestaan”. “Dit is het laatste liedje” kondigde ze aan. Haar gitarist zei; “dit is niet het laatste liedje”. Ze verwoordde nog verder dat ze geen Engelstalige nummers meer speelt, vanwege haar omkeer naar het Nederlandstalige. ‘Rewritten’ is haar eerste nummer dat 5 jaar bestaat; het publiek zong luidkeels mee. De toegift was een emotioneel lied ‘Porselein’, het is de titeltrack van het album. Tijdens het nummer hield het publiek zaklampen in de lucht. Teske bedankte het publiek.

Het was een eentonige show; waarbij er verhalen werd verteld in plaats van te worden geëntertaind. Haar nummers zijn niet 13 in een dozijn teksten, dit was een goed voorbeeld van een poëtische avond met muzikale inhoud.

Foto’s (c) Armelle van Helden / Maxazine

Deel: