Brad Vickers is een man die al vele jaren meedraait in het bluescircuit. De in New York woonachtige Brad heeft gespeeld met Pinetop Perkins, Jimmy Rogers, Chuck Berry, Odetta en vele anderen. En de invloeden van deze grootheden zijn duidelijk te horen in zijn muziek. Met zijn band The Vestapolitans biedt hij een vrolijke mix van blues, ragtime en rock ’n roll.

Op zijn inmiddels zesde cd ‘Twice As Nice’ staan elf nummers, waarvan zeven door hemzelf of Margey Peters zijn geschreven. Margey speelt in de band bas en is ook als zangeres te horen. De overige vier nummers zijn covers van Maceo Merriweather, Jimmy Reed, Will Shade en Tampa Red. De cd begint mooi met een langzame versie Big Maceo’s ‘Worried Life Blues’, gevolgd door het uptempo ‘Mississippi Swamp’. Dat geeft meteen een indruk van de variatie die we op de cd tegenkomen. Vlotte nummers, die worden afgewisseld met rustige ballads, ragtime met jazz, downhome blues met soul.

Nummers die nog een bijzondere vermelding verdienen zijn het door Margey Peters gezongen ‘Twice Is Nice’ met een mooi bottleck gitaar van Vickers en de klarinet gespeeld door Jim Davis, de blues shuffle ‘Everything I Need’ en het ingetogen ‘Red Dust’, een ode aan de Native Americans. Kortom, ‘Twice As Nice’ is een heel mooi album geworden met authentieke blues. Een absolute aanrader. (7/10) (ManHatTone)

Deel: