Kensington brengt haar nieuwe album ‘Time’ uit. De Nederlandse rockband bracht na het album ‘Control’ (2016) geen nieuwe muziek meer op de markt. De langdurige Europese albumtour van het album ‘Control’ kwam vorig jaar ten einde met een show in de Johan Cruijff ArenA. Na tien uitverkochte Ziggo Dome shows én de Arena trok de band naar Canada voor het schrijven van het nieuwe album ‘Time’.

De band mag terugkijken op een succesvol verloop van hun muzikale carrière. Zij bouwden in een korte tijd een enorme fanbase op en stonden op haast elk (middel)groot festival in Nederland. Waar succes is, is vaak ook kritiek. In recensies achtte de pers de band soms eenzijdig en er werd veel kritiek gegeven op de bombastische karakter van hun muziek. Bijzonder is dat Kensington met het album ‘Time’ afwijkt van het commerciële met aanstekelijke refreinen die zij eerder maakten. Eerder gaf de band in interviews aan dat het album ‘Time’ persoonlijker is dan ooit, en dat is terug te horen.

Vancouver

De bandleden trokken naar Canada, Vancouver, voor het schrijven van hun nieuwe album. In een blokhut in de natuur blikten zij terug op hun muzikale carrière en schreven zij nieuwe nummers. Wie het album ‘Time’ beluistert zal horen dat de heren in hun blokhut niet alleen hebben teruggeblikt op hun muzikale reis maar ook op hun persoonlijke reis. Eerder verklaarde Eloi Youssef (frontman) al dat het een album is van bezinning en bewustwording.

Voor de release van het album brachten de heren vier nummers uit van het album. Het nummer ‘Bats’ werd als eerste geboren, waarmee ook een nieuwe sound werd gepresenteerd aan het publiek. Kort daarna volgde het bijzondere nummer ‘What Lies Ahead’. Een nummer waarin hoop en angst voelbaar zijn, geschreven door Eloi Youssef met zijn dochter in zijn achterhoofd. Daarna volgde de track ‘Chronos Pt. 1’ en  recentelijk verscheen ‘Uncharted’, waarmee de band een eerbetoon bracht aan een overleden vriend die om het leven kwam door een tragisch ongeluk.

Geen bombast

De bombast van eerdere albums verdwijnt langzaam op het album ‘Time’. Een goed voorbeeld hiervan is ‘Chronos Pt. 1’, een ballad over milieuproblematiek waar grotendeels alleen Eloi Youssef en een piano te horen zijn. Deze ballad vervolgt zich in het instrumentale ‘Chronos Pt. 2’, een epische ontknoping van het eerste deel. Toegegeven, misschien toch wel een heel klein beetje bombast (maar wel erg lekkere bombast). Het nummer ‘Island’ biedt de unieke kans om jezelf af te sluiten van de wereld en mee te gaan in de geniale opbouw van het nummer, zacht maar met een rauw randje. Tevens vinden we op het album het nummer ‘Ten Times The Weight’, een ode aan Chris Cornell.

Het album omvat 11 nummers, allen met een eigen verhaal en muzikale beleving. Intieme ballads, snoeiende gitaren, geschreven en gespeeld met gevoel. De belofte van Kensington om met het album ‘Times’ en nieuw en authentiek geluid te presenteren, maken zij dan ook meer dan waar. (8/10) (Universal)

 

Deel: