Met ‘All Saints’ is nu binnen drie jaar het vierde album verschenen van de Ruben Hoeke Band. De band bestaat naast naamgever en gitarist Ruben verder uit diens broer Eric Hoeke op drums, Mike Kamp op bas en Lucas Pruim, de zanger, die ook alle teksten schreef. Degene die de eerdere cd’s, ‘Sonic Revolver’ (2016), ‘Legacy’ (2017) en ’25 Live’ (2018) kennen, horen dat de band in de loop van de jaren gegroeid is en een echte eenheid vormt.

Muzikaal bevindt de band zich op de nieuwe cd duidelijk ergens tussen de bluesrock en hardrock met een duidelijke neiging naar laatstgenoemde muziekvorm. Van de tien nummers zijn er acht geschreven door Ruben (muziek) en Lucas (tekst). De cd begint met een onvervalst stukje gedragen kerkmuziek voordat de vier heren met ‘Get Bit’ keihard van start gaat. En deze energie en het volume laat de band niet meer los tot aan de laatste tonen van ‘Love Is Blindness’, het aloude U2-nummer, tevens de enige cover, waarmee de cd wordt afgesloten.

En daartussen treffen we zowel snoeiharde rocknummers, stevige bluesrock en ook een enkele fraaie ballads aan. Wat teksten betreft…. tja, erg knap, en vooral voor meerderlei uitleg vatbaar, zoals we dat van Lucas Pruim kennen. Nummers die wat mij betreft een extra vermelding verdienen zijn het stevige ‘Easy Does It’, de mooie ballad ‘Been A Long Time’ en de al eerder genoemde U2-cover ‘Love Is Blindness’ met fantastisch gitaarwerk van Ruben. Een absolute aanrader. (8/10) (Butler Records)

Deel: