Met zijn zesde album, simpelweg getiteld ‘Laurence Jones Band’, vervolgt de jonge Britse gitarist de weg die hij is ingeslagen met zijn vorige cd ‘The Truth’, dat wil zeggen een wat meer naar pop-achtige richting. Jones wordt op het nieuwe album begeleid door zijn vaste band, bestaande uit drummer Phil Wilson, toetsenman Bennett Holland en bassist Greg Smith. Op tien nummers krijgt de band versterking van de Amerikaanse zangeres Di Reed, die de achtergrondzang voor haar rekening neemt. (Di Reed toert momenteel door Nederland met de Johan Derksen-show).

Op de nieuwe cd staan twaalf nummers, waarvan er elf door de band zijn geschreven. Zoals geschreven is de richting wat meer naar de pop-rock dan we van de eerste cd’s gewend zijn. Gelukkig is deze cd wat steviger en wat minder clean en glad dan de vorige. Met het openingsnummer ‘Everything’s Gonna Be Alright’, dat doet denken aan de muziek van rockbands uit de zeventiger jaren, laat de band horen wat zij in huis heeft en geeft hiermee meteen een visitekaartje af. 

Andere hoogtepunten zijn het funky ‘Heart Is On Fire’ en het elegante ‘Beautiful Place’, dat door de gospelachtige zang van Di Reed fraai wordt opgetild. Een misser daarentegen is wat mij betreft de Beatles-cover ‘Day Tripper’. Heel bijzonder is het niet echt, maar al met al is het een heel aardig album geworden. In ieder geval een stap vooruit vergeleken met zijn vorige cd. (8/10) (Top Stop Music)

Deel: