Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Jethro Tull in Philharmonie Haarlem.

Concerttip maandag 21 oktober: Jethro Tull in Philharmonie Haarlem

Patronaat en Philharmonie presenteren op 21 oktober 2019 de legendarische classic rock band Jethro Tull in de Philharmonie. Nadat het icoon afgelopen jaar in een razend tempo shows uitverkocht in Carré (binnen 48 uur!) en 013, komt hij in oktober 2019 terug om deze bijzondere tour opnieuw te doen in slechts drie Nederlandse steden, waaronder een show in Haarlem.

Smullen voor liefhebbers van deze rocktitanen want deze avond worden, ondersteund met video-visuals, de grootste successen van Jethro Tull gespeeld; pareltjes uit zowel vroege jaren als latere perioden van deze invloedrijke progressieve rockers.

Opgericht in 1968 begon Jethro Tull met voornamelijk blues georiënteerde rockmuziek maar al snel stuwde de creatieve grenzeloosheid hen in progressieve richtingen. Het internationale succes volgde snel en midden jaren ‘70 kon Jethro Tull met recht één van de meest succesvolle live bands op het wereldtoneel worden genoemd, zij aan zij met Led Zeppelin, Elton John en The Rolling Stones. Nu, ruim 40 albums en meer dan 60 miljoen verkochte exemplaren verder is Ian Anderson erin geslaagd de band op dát hoge niveau te behouden en zelfs door te blijven ontwikkelen in die onnavolgbare Tull-sound.

Deel: