Twee jaar heeft het geduurd voordat Matthew Musto a.k.a. Blackbear weer naar Nederland kwam, maar op 13 oktober stond hij dan eindelijk weer in ons kikkerlandje! Na de release van zijn nieuwe cd ‘ANONYMOUS’ kondigde Blackbear meteen de wereldtour ‘Dead 2 The World’ aan. 
De artiest met meer dan 20 miljoen luisteraars per maand kwam niet alleen; als support-act nam hij elektronische R&B-artiest Gabriel Black mee.

 Het concert was niet uitverkocht. Er stond echter al wel een rij van Poppodium 013 tot aan de grote weg voordat de deuren opengingen; bijna een halve kilometer lang dus! Honderden jongeren stonden in de rij, allemaal duidelijk fans van Blackbear. Dat was goed te zien aan hun outfits, bestaande uit zwarte kleding, Vans, kettingen aan de broek, gekleurd haar en tatoeages en piercings: wat Blackbear ook draagt.

Om 20.00 begon Gabriel Black als voorprogramma. Gekleed in een skelet-onesie, gekocht bij de H&M op de kinderafdeling (zo vertelde hij zelf!), beklom hij samen met zijn gitarist het podium. Rustigere nummers begeleid op de gitaar, afgewisseld met wat stevige nummers met elektronische invloeden maakten een gevarieerd voorprogramma. 
Gabriel Black’s leek niet alleen qua uiterlijk op Blackbear, maar ook zijn muziek viel in hetzelfde straatje. Hoewel Gabriel zelf wat statisch en rustig op het podium stond, zorgde zijn gitarist ervoor dat het alles behalve saai was. Met af en toe een gitaarsolo tussendoor was het een goede opwarmer voor de hoofdact.

Na een half uurtje opgetreden te hebben was het voorprogramma afgelopen.

 Helaas moest de zaal na 21.00 nog zo’n 15 minuten wachten voordat Blackbear zelf opkwam. De band begon te spelen, en nog geen halve minuut later rende Blackbear het podium op en begon hij de avond met het nummer ‘Chateau’ van zijn album ‘Digital Druglord’ uit 2017.
 De hele zaal werd gek en schreeuwde luidkeels mee. Vervolgens speelde hij het nummer ‘I Miss The Old U’ van hetzelfde album, voordat hij het nieuwe ‘I HATE MY GUTS’ van zijn nieuwste album speelde. 
Daarna switchte Blackbear alweer snel over op ouder werk, en zowel ‘Dirty Laundy’ als ‘4U’ van zijn album uit 2015 werden gespeeld. Er volgde nog twee oudere nummers voordat hij een mash-up maakte van het nieuwe nummer ‘CHANGES’ van het nieuwe album, en ‘Weak When Ur Around’ van zijn EP ‘Dead’ uit 2015.

Na een korte outfit wisseling pakte hij zijn gitaar erbij en liet horen hoe groot zijn muzikaal talent is: de hele zaal werd wild toen hij een akoestische versie van het nummer ‘90210’ speelde. 
Nadat de gitaar weer weg was gedaan zette de energieke show zich weer voort. Rennend en springend over het hele podium hypete Blackbear de hele zaal op en iedereen stond te dansen en te springen op het repertoire van Blackbear. Helaas voor velen die het nieuwe album te gek vonden, werd er nog maar één nummer van het ‘Anonymous’ gespeeld, de rest was allemaal oud materiaal. Maar getreurd waren zijn fans zeker niet, want met zijn grootste hits als ‘Idfc’, ‘Hot Girl Bummer’ en ‘Do Re Mi’ maakte hij er een feestje van en kon iedereen luidkeels meezingen met zijn bekendste liedjes.
 Blackbear sloot de zijn show af door als toegift met het nummer ‘Hot Girl Bummer’ te eindigen. Het nummer met meer dan 81 miljoen streams dat momenteel de hitlijsten domineert, was de perfecte afsluiter van een mooie avond.

Foto’s (c) Wyona Latupeirissa

 

Deel: