Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Lori Lieberman in Parkstad Limburg Theaters.

Concerttip dinsdag 15 oktober: Lori Lieberman in Parkstad Limburg Theaters

De Amerikaanse singer-songwriter bekend van de hit ‘Killing me softly’ geeft een concert in Theater Heerlen met het Matangi Quartet. Dit najaar presenteert Lieberman haar 18de album getiteld ‘The Girl and the Cat’ dat ze opnam samen met het Nederlandse strijkkwartet. Ter ere van dit album doet ze ook Heerlen aan voor een concert.

Het nieuwe album van de succesvolle singer-songwriter uit Los Angeles wordt gepresenteerd in de Carnegie Hall in New York. De titeltrack ‘The Girl and the Cat’ is reeds als single verschenen en online te beluisteren. Lori Lieberman toert langs een beperkt aantal theaters in Nederland waaronder Theater Heerlen.

‘Killing me Softly’
Toen Lori Lieberman in 1972 de wereldhit ‘Killing Me Softly’ schreef veranderde dat haar leven voor altijd. Als onderdeel van de West Coast Music Scene werd ze in de jaren 70 in één adem genoemd met The Eagles, Joni Mitchell, John Stewart en werkte ze samen met onder meer Leonard Cohen. Op haar beurt is Lori, die ondertussen kan terugkijken op een carrière van meer dan 40 jaar, een inspiratiebron geweest voor vele artiesten.

Matangi Quartet
Het Matangi Quartet is een Nederlands strijkkwartet. Bekend en geliefd om hun grensverleggende en altijd gloedvolle samenwerkingen behoren ze tot een nieuwe generatie klassieke musici. Ze deelden het podium met klassieke grootheden als Ivo Janssen en Tania Kross maar werkten ook succesvol samen met onder meer Herman van Veen, Youp van ‘t Hek, DJ Kypski en Eric Vloeimans.

Deel: