Poprock icoon Avril Lavigne heeft vandaag haar veelgeprezen Head Above Water wereldtour aangekondigd. De tour gaat van start op 16 maart in Milaan en doet twaalf steden aan, waaronder Amsterdam in AFAS Live. De kaartverkoop hiervoor start vrijdag 18 oktober om 09:00 uur via Ticketmaster.
Het is de eerste tournee in 5 jaar tijd voor Avril Lavigne. Tijdens haar huidige, Noord-Amerikaanse tour blaast de Canadese zangeres haar publiek keer op keer omver met haar verbluffende show. De concerten staan in het teken van haar zesde studioalbum ‘Head Above Water’, dat afgelopen februari uitkwam en in de Top 10 debuteerde.

Aansluitend op het Europese deel van de tour, waar ze op 20 Maart Amsterdam aan zal doen, vervolgt de met acht Grammy’s genomineerde zangeres haar Head Above Water tour in China, Japan en Zuid-Oost Azië. “We had the most amazing time performing on the US Head Above Water Tour!! I can’t believe how quickly it went by. Seeing all of your faces each night and feeling your energy was exactly what I needed. I truly missed being up on stage, singing with you and this has brought me so much happiness which is why I’m even more excited to announce that I’ll be taking the Head Above Water Tour worldwide next year with dates in Europe, Japan, China and Southeast Asia!” aldus Lavigne.

Avril Lavigne brak in 2002 door met haar debuutalbum Let Go dat wereldwijd maar liefst zestien miljoen keer werd verkocht en haar katapulteerde tot superster en idool van jong en oud. Met nummers als Complicated, Sk8er Boi en I’m With You scoorde de toen zeventienjarige Avril hit na hit. Het succesverhaal van Lavigne gaat verder met daaropvolgende hits als My Happy Ending, Girlfriend, What The Hell, Here’s to Never Growing Up en haar meest recente single I Fell In Love With The Devil.

Van ieder verkocht ticket in haar Europese tour wordt €2 gedoneerd aan The Avril Lavigne Foundation. The Avril Lavigne Foundation ondersteunt mensen met de ziekte van Lyme, ernstige ziekten of handicaps. Via programma’s en subsidies biedt het preventiemiddelen, financiert het de behandeling en versnelt het het onderzoek, om hoop te bieden en levens te veranderen.

HEAD ABOVE WATER EUROPEAN TOUR DATES
March 16, 2020 Milan, Italy Fabrique
March 18, 2020 Brussels, Belgium Forest National
March 19, 2020 Offenbach, Germany Stadthalle Offenbach
March 20, 2020 Amsterdam, Netherlands AFAS Live
March 22, 2020 Vienna, Austria Gasometer
March 23, 2020 Zurich, Switzerland Volkshaus
March 26, 2020 Paris, France L’Olympia
March 28, 2020 Berlin, Germany Columbiahalle
March 29, 2020 Cologne, Germany Palladium
March 30, 2020 Munich, Germany Zenith
April 1, 2020 London, UK O2 Brixton Academy
April 2, 2020 Manchester, UK O2 Apollo

Deel: