Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Madrugada in 013.

Concerttip woensdag 9 oktober: Madrugada in 013

Eind jaren 90 bracht de Noorse rockband Madrugada hun debuutalbum ‘Industrial Silence’ uit, dat naar de top van de Noorse hitlijsten schoot. Hun sound kan worden omschreven als diepe, melancholische en gevoelvolle rock. De band bracht onder andere ‘The Nightly Desease’ uit in 2001, ‘Grit’ in 2002 en het album ‘The Deep End’ werd in 2005 uitgebracht. Ze scoorden hitjes met tracks als ‘Majesty’, ‘Lift Me (Duet with Ane Brun)’ en ‘The Kids Are On High Street’. In de zomer van 2007 kwam het droevige nieuws naar buiten dat Robert Burås, de gitarist van de band, op 31 jarige leeftijd was overleden in zijn appartement. Een jaar later verscheen het album ‘Madrugada’ als eerbetoon aan Burås. In 2008 speelde de band een afscheidstour en in 2010 verscheen er nog een ‘The Best Of Madrugada’ album.

In 2018 kwam het nieuws naar buiten dat de band samen was gekomen met de originele drummer en bassist, ook werd er een Europa tour voor 2019 aangekondigd én daarbij slaan ze Tilburg niet over. Dit belooft een performance te worden die je niet mag missen in 013.

Deel: