Iemand als Danny Bryant behoeft eigenlijk geen introductie meer. Sinds zijn debuut ‘Watching You!’ uit 2002 is zijn ster alleen maar rijzende geweest door hard te werken, veel optredens te doen en een gestage stroom aan albums. Ook in Nederland is Bryant is graag geziene gast. En de al genoemde gestage stroom heeft weer een nieuw album opgeleverd, genaamd ‘Means Of Escape’.

Bryant wordt begeleid door zijn vaste band, namelijk bassist Alex Phillips, drummer Dave Raeburn en toetsenist Stevie Watts. Het album is in het geheel door Bryant zelf geproduceerd en ook de negen nummers zijn van zijn hand. Bij het beluisteren valt meteen op dat het album wat minder gevarieerd is dan zijn vorige week twee cd’s. Over de hele linie is het geluid wat rauwer. Wat teksten betreft hoor je een bedachtzamere Bryant, die duidelijk aan zelfonderzoek doet. Er zit ook wat frustratie, die hij dan uit in de wat meer bijtende teksten. En muzikaal is het gewoon wat we van hem gewend zijn. Gesteund door een uitstekende band, die een solide basis vormt en hem ook aanvult waar nodig. Vocaal komt hij af en toe wat tekort, maar dat wordt weer goed gemaakt door het gevoel dat hij erin weet te leggen. Nummers die een extra vermelding verdienen zijn bijvoorbeeld het akoestische ‘Skin And Bone’, een ode aan zijn enkele jaren geleden overleden vader, het gevoelige ‘Where The River Ends’ en ‘Too Far Gone’ met een indrukwekkende gitaarsolo.

De meer dan uitstekende muziek en het schrijverstalent van Danny Bryant zorgen opnieuw voor een zeer indrukwekkend album. Een absolute aanrader voor fans van goedgemaakte bluesrock. (8/10) (Jazzhaus Records)

Deel: