In de 49 jaar dat Uriah Heep bestaat hebben ze nog nooit in Metropool gestaan. Daar moest natuurlijk verandering in komen. Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover. Het was dan ook geen verrassing dat de show een paar weken van te voren al uitverkocht was.

Voodoo Vegas

Voodoo Vegas is al met vele bands mee geweest als voorprogramma, onder andere Glenn Hughes, The Answer en Joe Satriani. Dit jaar is het de beurt aan Uriah Heep om deze band mee te nemen op tournee. Later dit jaar brengt Voodoo Vegas hun nieuwe album uit en is het dan misschien tijd voor een headline tour in Nederland. Afgelopen vrijdag had Voodoo Vegas het niet makkelijk in Hengelo.

Hengelo is geen makkelijk publiek voor een voorprogramma, over het algemeen blijft het publiek stil tijdens het voorprogramma of praat er doorheen. Het geluid stond veel te hard om te praten dus bleef het publiek voor stil. De band deed er echter alles aan om het publiek los te krijgen en na een show van ongeveer een uur lukte het de band eindelijk om het publiek los te krijgen. Voodoo Vegas speelde een erg goede show en werden daar door het publiek op het einde voor beloond met een luid applaus.

Uriah Heep

Al vele jaren komen de mannen van Uriah Heep naar Nederland en ze weten altijd een fantastische show neer te zetten. Ze hebben in 49 jaar 25 studio albums uitgebracht en proberen bij elke tour een andere mix te vinden van oude en nieuwe nummers. Met zo veel albums is het ook niet moeilijk om elk jaar een andere setlist maken. Afgelopen vrijdag was de eerste show van de Europese tournee van Uriah Heep en de band had veel zin om weer te spelen.

Zanger Bernie Shaw vertelde aan het publiek in Hengelo dat de band volgend jaar 50 jaar bestaat en dat het een bijzonder jaar ging worden voor de band en de fans. “Wat we gaan doen, geen idee. Maar het wordt vast fantastisch”, aldus Shaw. Uriah Heep trakteerde een overvol Metropool in ieder geval alvast op een geweldige show. Het was de eerste maar vast niet de laatste keer dat we deze band in Hengelo zien.

Foto’s (c) Filip Heidinga

Deel: