Viervoudig GRAMMY® Award winnaar Keith Urban komt in het kader van zijn ‘Keith Urban Live Tour’ op zaterdag 2 mei naar AFAS Live, Amsterdam. Na zijn succesvolle headline show tijdens C2C in maart eerder dit jaar start hij zijn tour in Amsterdam.

Keith Urban is een gevarieerde muzikant, zanger, songwriter en multi-instrumentalist. Hij verbaast fans over de hele wereld met zijn energieke, rockende liveshows en de Keith Urban Live Tour is geen uitzondering. Met negen studioalbums en miljoenen verkochte albums en concerttickets is hij een van de meest succesvolle artiesten binnen zijn genre. Tijdens zijn nieuwe show speelt Urban zijn grootste hits waaronder ‘Parallel Line’, ‘The Fighter’ en ‘Never Comin Down’. De tour start op zaterdag 2 mei in AFAS Live, Amsterdam en wordt vervolgd met shows in onder meer Londen, Berlijn, Stockholm en Oslo.

“Our shows in Europe earlier this year reiterated why I love the audiences there so much”, aldus Keith Urban. “It’d been a long time since we had played Europe last time – waaay too long. The concerts we did earlier this year were really special nights for me – total madness – so I’m grateful that we can get back there again. I’m jonesing to play and so glad it’s happening soon!”

Urban heeft inmiddels 24 nummer-één-hits op zijn naam staan en meer dan 20 miljoen albums verkocht. Op zijn groeiende lijst van eerbetuigingen staan inmiddels vier GRAMMY® Awards, dertien CMA Awards, vijftien ACM Awards, vier AMA’s en een People’s Choice Award. Hij houdt het record van meeste opeenvolgende top 10 nummers in de Billboard Country Airplay Chart met maar liefst 38 nummers. Zijn album ‘Ripcord’ stond tegelijkertijd op #1 in de hitlijsten van alle genres in de VS, Canada en Australië. Hiermee werd hij de enige mannelijke countryartiest die dit twee keer deed. Buiten zijn indrukwekkende solowerk heeft hij samenwerkingen uitgebracht met onder andere The Rolling Stones, John Mayer, Steven Tyler, Alicia Keys, Tim McGraw en Taylor Swift.

Foto (c) Armelle van Helden

 

Deel: