Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Pierce Brothers in Rotown.

Concerttip woensdag 25 september: Pierce Brothers in Rotown

Na een stijf uitverkochte show in 2016 keren de Pierce Brothers terug naar Rotown met een verse voorraad zomerse indiefolkhits onder de armen! De gebroeders Jack en Pat Pierce uit Down Under begonnen als straatmuzikanten en groeiden langzaamaan uit tot een euforische, aanstekelijke liveact. De Pierce Brothers voorzien stijlen als pop, bluegrass en Americana van een heerlijk Australisch sausje door exotische percussie, didgeridoo en blazers aan het geluidspalet toe te voegen.

Tijdens de laatste drie jaar, met het debuut ‘Atlas Shoulders’ eindelijk in de schappen, heeft de sound van de Pierce Brothers behoorlijk kunnen rijpen. Tussen al dat vrolijke stampwerk door sijpelt steeds meer melancholie, zeggingskracht en intimiteit. Die ‘kleine’ momenten zorgen binnen de livesets voor nog meer dynamiek: geen hoge pieken zonder de diepe dalen, zoals ze zeggen. Vanavond in Rotown treffen we de Pierce Brothers wederom in absolute topvorm.

Deel: