Zaterdagavond was het zover in de Groene Engel in Oss. Het bleek een goeie keus van de uit de regio komende Camilla Blue. De presentatie van haar eerste single van haar nog uit te komen album ‘Yellow’. De weg naar ‘Yellow’ zal zijn eerst een aantal singles dan een EP en als klap op de vuurpijl het album.

De 25-jarige Camilla, haar echte naam Joyce Deijnen, groeide op in het naburige Lithoijen. Zij groeide op in een pleeggezin en ‘When I get Home’ (haar nieuwe single) is een ode aan haar pleegouders. Met enige ontroering in haar stem kondigde zij dit nummer aan met de verwijzing naar haar pleegouders.

Ook bij ‘Time for new Memories’ was bij de aankondiging emotie in haar stem waar te nemen omdat haar echte zus in de zaal aanwezig was om haar zingende zus voor het eerst live te zien. De titel ‘Time for new Memories’ geeft aan dat het tijd daar is om samen mooie herinneringen op te bouwen.

Oprechte emotie genoeg nu. De setlist bestond uit nieuw werk en klassiekers zoals Camilla het noemde. Als je al van klassiekers kunt praten in een carrière die met een eerste album, genaamd ‘Blue’, startte in 2018. Maar gezien de reacties van het enthousiaste publiek mag je toch al wel over gevestigde songs kunt praten. Veel werk van ‘Blue’ en genoeg afwisseling met nieuw werk, waaronder dus ‘When I get Home’.

Tot slot en dat vond Joyce belangrijk om te vermelden en dat doen we dan ook graag. Camilla Blue is sinds kort Ambassadrice van Pleegzorg ‘Stichting Oosterpoort’. Als ervaringsdeskundige kun je als stichting geen betere vertegenwoordiger wensen lijkt me.

De avond stond, de verhalen in de nummers werden met passie vertolkt door zowel Camilla als door haar bandleden. Het was een mooie avond en het is mooi dat het gevarieerde programma van de Groene Engel ook artiesten als Camilla Blue een podium, geven en dat is meer dan terecht.

Foto’s (c) Rob Verbrugge

Deel: