Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Dotan in Paradiso.

Concerttip maandag 23 september: Dotan in Paradiso

Na het spelen van talloze huiskamerconcerten om zijn podiumangst te overwinnen, bracht Dotan in 2014 zijn langverwachte debuut ‘7 Layers’ uit. Direct groeide de singer-songwriter, met dank aan hitsingles als ‘Home’ en ‘Hungry’, uit tot een van de meest populaire artiesten op de Nederlandse en Europese podia, met als absoluut hoogtepunt een uitverkochte Ziggo Dome eind 2015.

Daarna ging Dotan op tour in Noord-Amerika met Ben Folds en hield hij zich veel bezig met het bieden van een podium aan talentvolle singer-songwriters via zijn 7 Layers Sessions en Festival. Na een roerig 2018 is Dotan begin dit jaar weer de studio in gedoken. Hij trapt af met de single ‘Numb’. De zanger zegt daarover: “Het is een liedje wat ik schreef in een tijd waarin ik niets voelde en niet meer wist hoe het was om iets te voelen.. maar er wel alles aan wilde doen om daar weer te komen. Het is een wat ander geluid dan jullie van mij gewend zijn, maar ik ben er heel erg trots op en super benieuwd wat jullie ervan vinden. Ik ben blij dat ik weer terug ben en kan niet wachten om weer het podium op te kruipen met veel nieuwe muziek”. In Paradiso speelt hij zijn nieuwe muziek met een volledig nieuwe band.

Deel: