Eind november 2020 komt Zucchero naar Ziggo Dome in Amsterdam. Het concert staat in het teken van zijn nieuwe album ‘D.O.C’ dat 8 november uitkomt. De kaartverkoop voor dit concert start vrijdag 11 oktober via Ticketmaster.

Zucchero Fornaciari is één van de grootste Italiaanse artiesten en heeft één van de meest krachtige en karakteristieke stemmen uit de popgeschiedenis. In Italië is de zanger al een fenomeen als hij in 1988 het album Blue’s uitbrengt met hulp van onder andere Clarence Clemons en de legendarische Memphis Horns. Van dit album komt de single ‘Senza Una Donna’, die ook buiten de Italiaanse landgrenzen op veel populariteit kan rekenen. In 1991 verschijnt ‘Senza Una Donna’ als duet met Paul Young. Deze versie voerde de hitlijsten aan in heel Europa en de Verenigde Staten en betekent de definitieve internationale doorbraak van Zucchero. Inmiddels heeft Zucchero meer dan 50 miljoen albums wereldwijd verkocht.

Een van zijn vele hoogtepunten kent de zanger als hij in 2004 het album ‘Zu & Co.’ uitbrengt, waarin hij duetten zingt met grote artiesten als Luciano Pavarotti, Andrea Bocelli, Tom Jones, Eric Clapton, Miles Davis en Sting. Het jaar erop volgt een Nederlandse versie van ‘Zu & Co.’ met daarop het nummer ‘Blue’; een duet met Ilse DeLange waarmee hij de top-10 behaalde. Dat de zanger nog altijd een bijzonder goede band heeft met ons land bleek maar weer toen hij in 2016 in de Ziggo Dome stond waar Marco Borsato een gastoptreden verzorgde.

In februari 2018 speelde Zucchero een uitverkochte concertreeks in 10 van de belangrijkste overdekte arena’s in Italië tijdens zijn ‘WANTED ITALIAN TOUR 2018’. Daarnaast gaf hij voor het eerst een optreden op Piazza San Marco en speelde hij met zijn internationale tournee getiteld ‘Summer Events and Festivals 2018’ op festivals en evenementen door heel Europa waaronder, ‘British Summer Time’ in Hyde Park, het Cornbury Music Festival in Oxfordshire en op verschillende evenementen in Kroatië, Frankrijk, Bulgarije, Macedonië, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk Na vier jaar keert hij volgend jaar op zondag 29 november opnieuw terug naar de Ziggo Dome met een seated concert.

Deel: