De Engelse rockband Elbow komt in maart 2020 naar Ziggo Dome Amsterdam. Dit optreden zal in het teken staan van het achtste album ‘Giants of All Sizes’, dat op 11 oktober verschijnt. Het is de grootste show die de band tot nu toe heeft gegeven in Nederland. De kaartverkoop voor dit concert start op donderdag 26 september om 10.00 uur via Ticketmaster.

Het concert in Amsterdam is onderdeel van de grootste tour van Elbow sinds 2018, toen de band diverse grote zalen en festivals aandeed ter ondersteuning van hun ‘Best Of’ album, waarbij de band tweemaal te zien was in AFAS Live. Dit jaar was Elbow nog een van de grote publiekstrekkers op de jubileumeditie van Pinkpop. Deze nieuwe tour voert de band na Amsterdam nog langs grote zalen en theaters in België, Ierland en het Verenigd Koninkrijk.

‘Giants of All Sizes’ is het achtste album van Elbow en is ruim twee jaar in de maak geweest. Met deze plaat slaat Elbow muzikaal en tekstueel een nieuwe richting in: “We wanted it to sound sonically different from our previous albums. Whereas we would often look to find a combination of our influences in how tracks sounded, even swapping instruments so a keyboard played a guitar line, this time we decided not to do that,” legt keyboardist en producer Craig Potter uit. “From that first session in Clouds Hill studios in Hamburg we elected not to take the usual road, allowing tracks to be themselves, not taking the edges off stuff.” De eerste twee singles van het album, ‘Dexter & Sinister’ en ‘Empires’, zijn al te beluisteren.

ELBOW
Dinsdag 24 maart 2020 | Ziggo Dome, Amsterdam

Deel: