Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Weakened Friends in V11.

Concerttip maandag 18 september: Weakened Friends in V11

De twintigersdilemma’s zijn voor iedereen boven de twintig inmiddels bekend: je staat aan de voet van volwassenheid, maar tóch kruipt telkens dat gevoel te binnen dat je nog niet het maximale uit het leven hebt gehaald. De schurende powerpop van Weakened Friends uit Portland maakt het navigeren door die rusteloosheid nét even iets makkelijker.

De band rondom songwriter Sonia Sturino grossiert in pure veerkracht, doeltreffendheid en puntige gitaarhooks. Zoals de titel van debuut Common Blah wellicht verraadt doet Weakened Friends niet aan perfectionisme: de kleine schoonheidsfoutjes, een iets te valse maar oprechte uithaal van Sturino of een piepende, krakende versterker; dát zijn juist elementen die de muziek zijn rauwe essentie, energie en schoonheid geven.

Een band die je zeker niet wil missen als je groot fan bent van bijvoorbeeld Sleater-Kinney, The Beths en Dinosaur Jr.. Over laatstgenoemde gesproken: horen we daar niet het soleergeweld van meneer J. Mascis op Hate Mail? Inderdáád!

Deel: