Afgelopen zaterdag vond in het Goffertpark in Nijmegen weer de jaarlijkse outdoor editie van We Love The 90s plaats. Met een stralende zon, tropische temperaturen en een vol programma met pareltjes van acts als ingrediënten voor een prachtige dag.

Terwijl de Hakkuh-tent zich aan het begin van de middag al goed vulde voor de stampende openingsshow van Klubbsheads vs DJ Boozywoozy, was het op de Mainstage aan Twenty 4 Seven om het spits af te bijten met hun zeer aanstekelijke enthousiasme. Naast de bekende hits ‘Slave to the music’ en ‘Is it love’ kwam er onder andere ook een medley voorbij met allerlei heerlijke eurodance meezingers. Ook lieten rapper Stay-C en zangeres Li-Ann zien de jaren ’90-danspasjes nog niet verleerd te zijn.


DJ Jean verzorgde in de tent een zeer strakke set, waarbij natuurlijk ‘The Launch’ niet mocht ontbreken. De temperatuur liep al vrij snel hoog op en hier en daar werd een aantal bezoekers de warmte te veel. De Kast gaf een mooie show weg, wat tevens voor een trip down memory lane zorgde toen onder andere ‘In nije dei’ en ‘Woorden zonder woorden’ werden gespeeld. Dit werd luidkeels door het publiek meegezongen, zeer tot vreugde van Syb en zijn medebandleden.

Special D liet de afgeladen volle Hakkuh-tent met de voeten van de vloer gaan met zijn heerlijke vrolijke beats, de goedlachse DJ was zichtbaar in zijn element in Nijmegen. Er werd volop gehakt door publiek en ook Special D ging lekker los in de dj-booth.

Voor de Mainstage hadden zich al een hoop fans verzameld voor hun held uit de 90s: DJ Paul Elstak.
Samen met zijn MC Boogshe schotelde Elstak het publiek een zinderende show voor, waarbij de toeschouwers lekker uit hun plaat gingen. De absolute kers op de taart was wel het moment waarop een vol Goffertpark luidkeels ‘Rainbow in the sky’ meezong, een prachtig kippenvelmoment. De danseressen op het podium lieten de temperaturen in Nijmegen nog een een beetje verder stijgen.

Terwijl in de tent Mark Oh en daarna Dune iedereen heerlijk aan het hakken wisten te krijgen met hun welbekende happy hardcore deuntjes, o.a. ‘Tears don’t lie’, ‘Can’t stop raving’ en ‘Hardcore vibes’, haalden op de Mainstage de formaties Toy-Box en later nog Rednex alles uit de kast om de jaren negentig terug te brengen naar Nijmegen. Er werd volop gedanst en meegezongen, waardoor men zich even in de 90s waande.

Gigi D’Agostino bespeelde zijn publiek met de heerlijkste beats en met flink wat pyrotechnics was het een plaatje om naar te kijken. Tegelijkertijd was een afgeladen volle tent getuige van een zeer sterke show van Darkraver, die zelf ook heerlijk uit zijn dak ging en zelfs nog een dansje waagde met één van zijn danseressen.

De absolute afsluiter van We Love The 90s 2019 waren Charly Lownoise & Mental Theo op de Mainstage. Het energieke duo schotelde het publiek een dampende en stampende set voor waarbij stilstaan geen optie was. Met mooie visuals, een gave lichtshow, enthousiaste danseressen en veel vuurwerk lieten ook Charly & Theo zich lekker gaan en hakten ze er lekker op los in en op de dj-booth.

Tijdens deze zonovergoten editie van We Love The 90s kwam men oren en ogen te kort om overal optimaal van te kunnen genieten. Het prachtige weer, de sterke line-up en de mooie uitstraling van het terrein zorgden ervoor dat de dag in sneltreinvaart voorbij vloog en al snel deed verlangen naar de volgende editie in 2020.

Foto’s (c) Stefanie Portegies

Deel: