Na het overlijden van haar levenspartner Reno Jack, met wie zij haar eerdere cd’s heeft opgenomen, is het even stil geweest rond de Canadese zangeres Sunday Wilde. Gelukkig heeft zij de draad weer opgepakt en begeleid door een nieuwe band heeft zij een nieuw album opgenomen.

Sunday Wilde viel in het verleden op door het gebruik van ouderwetse akoestische instrumenten, akoestische opname-apparatuur en old-skool blues. Daar is weinig aan veranderd. Haar nieuwe band, the 1 Eyed Jacks, bestaat uit Arek ‘A-Train’ Chamski op staande bas en ukelele, Colin Craig op drums en de gitaristen Ari en Greg Schultz. Sunday speelt piano en zingt. Van de elf nummers zijn er negen van de hand van Wilde.

De muziek op het zelf-getitelde album staat helemaal in de geest van de vrouwelijke pioniers van de blues, zoals Bessie Smith, Ma Rainey en Memphis Minnie. Wat stijl betreft krijgt de luisteraar een variatie geboden, die reikt van Deltablues tot Roadhouse blues. Bijzonder fraai zijn naar mijn mening ‘Evil’, een eigen versie van het oude Willie Dixon-nummer, en het sombere ‘Spirits Up My Friend’. Wederom een juweeltje van deze dame. Aanrader. (8/10) (eigen beheer)

Deel: