Op 30 augustus komt het nieuwe album ‘Let love’ van Common uit. Het album is gebaseerd op zijn memoires uit het boek ‘Let love have the last word’. Common is artiest, acteur, activist en sinds kort ook een New-York times best verkopende auteur met zijn onlangs verschenen memoires ‘Let love have the last word’. Met een carrière die al drie decennia beslaat heeft hij diverse GRAMMY awards gewonnen, maar ook een EMMY en ACADEMY Award  met zijn nummer ‘Glory’ dat hij samen schreef met John Legend.

Common zelf over het creatieproces van zijn nieuwe album ‘Let Love’: “Muziek heeft mij altijd een manier gegeven om mij te uiten en om op plekken binnen mijzelf te komen die ik niet voor mogelijk had gehouden. Tijdens het schrijven van muziek leer ik over mijzelf en uit ik dingen die ik in het dagelijks leven niet zo snel zou zeggen. Ik duik in een creatieve oceaan die een connectie teweeg brengt die leidt tot vrijheid en die ervoor zorgt dat ik zo dicht mogelijk bij mijn ware ik kom.”

Het album is geïnspireerd op zijn boek ‘Let love have the last word’ dat de weg heeft vrij gemaakt om over dingen te schrijven waar hij nog nooit over geschreven heeeft. Het dwong hem om dieper te gaan, en omdat het boek zo veel opende bij hem, voelde hij zich opgeladen om naar rauwe, persoonlijke en spirituele plekken binnen de muziek te gaan. “Wat betreft de productie wist ik dat de muziek diepte, soul en dimensie moest hebben. Daarom vroeg ik Karriem Riggins, Samora Pinderhughes en Burniss Travis om me bij te staan. Ik wist dat zij de gave hadden om via ‘Gangstar’ naar ‘Radiohead’ te gaan met een geluid dat een ziel en klank heeft die herkenbaar is, maar tegelijkertijd nieuw klinkt.”

Over nieuw gesproken, er was een nieuwigheid tijdens het schrijven van dit album die hij lange tijd niet had gevoeld. “Misschien voel ik me zo, omdat ik echter en kwetsbaarder ben dan ik ooit in mijn leven ben geweest. Misschien komt het ook doordat ik zoveel dingen heb ervaren als artiest binnen andere vormen van kunst. Ik heb een nieuwe manier om mijn muziek te benaderen. Het kan ook komen doordat Karriem, Samora en Burniss  zo’n nieuw en fris klinkend geluid maken dat me naar nieuwe inzichten bracht. Het komt vooral doordat ik zielsveel van muziek houd.”

Muziek is hetgeen dat zijn creatieve leven vervult. “Toen mijn team zei dat ik een album moest maken omtrent mijn boek nam ik mijn toevlucht tot al mijn  artistieke energie, en focuste ik me alleen nog maar daarop. Geen films, geen reclames en geen feestjes meer (hoewel ik sowieso niet veel feest). Ik heb alleen maar aan mijn muziek gewerkt, dus dit album is het eindresultaat van deze reis en een uiting van de onuitputtelijke liefde voor Gods grootste gift; MUZIEK.”

1. Common – Good Morning Love feat. Samora Pinderhughes 05:31
2. Common – HER Love feat Daniel Caesar w/ special guest Dwele 04:29
3. Common – Dwele’s Interlude 01:09
4. Common – Hercules feat. Swizz Beatz 02:54
5. Common – Fifth Story feat Leikeli47 05:18
6. Common – Forever Your Love feat. BJ The Chicago Kid 03:39
7. Common – Leaders (Crib Love) feat. A-Trak 03:41
8. Common – Memories of Home feat. BJ The Chicago Kid and Samora Pinderhughes 04:08
9. Common – Show Me That You Love featuring Jill Scott and Samora Pinderhughes 07:30
10. Common – My Fancy Free Future Love 04:21
11. Common – God Is Love feat. Leon Bridges and Jonathan McReynolds 03:57

Deel: