Op 4 oktober zullen de Simple Minds hun nieuwe album ‘Live in The City of Angels’ uitbrengen, een album dat de band live vastlegt tijdens hun meest recente tournee. Afgelopen herfst reisden de Simple Minds naar Noord-Amerika om hun eerste kust-naar-kust-tour in meer dan twee decennia te ondernemen. Zowel pers als fans waren het er unaniem over eens dat dit de meest succesvolle Amerikaanse tournee tot nu toe was. De titel van het album verwijst naar hun eerste livealbum, ‘Live In The City Of Lights’, uit 1987.

Simple Minds werd begroet door een enthousiast publiek, dat ze sinds het midden van de jaren tachtig niet meer hadden ervaren. Nergens werd deze passie beter vastgelegd dan op een opname van hun uitvoering in het Orpheum Theatre, Los Angeles op 24 oktober 2018. 24 nummers werden tijdens dat concert uitgevoerd. ‘Glittering Prize’ werd opgenomen in The Fillmore, Miami Beach op 8 november 2018 en de bonusnummers werden opgenomen bij verschillende soundchecks en repetities.

Het resulterende album, ‘Live in The City of Angels’, is een verzameling van 40 nummers, die een van de meest uiteenlopende catalogi van een tot nu toe 40-jarige carrière omvat. De live dapperheid van Simple Minds, ongelooflijke muzikaliteit, geleid door de uitzonderlijke en iconische gitarist van de band: Charlie Burchill, en de soulfulness van frontman Jim Kerr’s stem – die is uitgegroeid tot een krachtig instrument op zichzelf – levert een set die bewijst waarom Simple Minds nog steeds een relevante band is.

In een carrière-omspannende set bevat het liedjes van het album ‘Empires and Dance’ tot aan ‘Walk Between Worlds’ van vorig jaar. Veel van de nummersm als ‘Waterfront’, ‘Love Song’, ‘Let There Be Love’ en ‘Up On The Catwalk’, laten direct horen waarom Simple Minds een van de grootste bands van hun generatie is.

Elders bevat het album juweeltjes van hun albums ‘New Gold Dream (81-82-83-84)’, ‘Sons and Fascination’, ‘Sparkle In The Rain’, de megahit ‘Don’t You Forget About Me’ uit 1985, evenals ‘Alive and Kicking’ and ‘Sanctify Yourself’ van het Top 10 album ‘Once Upon a Time’, maar ook ‘Big Music’ en ‘Walk Walks Worlds’.

‘Live in The City of Angels’ is een must-have voor elke zichzelf respecterende Simple Minds-fan en een perfecte herinnering aan het blijvende talent en de live-aantrekkingskracht van de band. ‘Live in The City of Angels’ zal beschikbaar zijn op CD (4 CD’s in een hardback boek), standaard 2xCD en vinyl, digitale download en stream. De luxe CD- en digitale formaten zullen 40 nummers bevatten; de standaard CD en vinyl zullen 25 nummers bevatten.

Deel: