Prince’s estate brengt drie jaren ’90 Prince-albums opnieuw uit, te weten ‘The VERSACE Experience (PRELUDE 2 GOLD)’, ‘Chaos and Disorder’ en ‘Emancipation’. De drie albums worden zowel separaat als als CD+LP-pakket verkocht via de zanger’s website.

‘Chaos and Disorder’ en het drie uur durende triple-album ‘Emancipation’, Prince’s uit 1996 daterende 18e en 19e uitverkochte albums zullen voor de eerste keer in 20 jaar op CD verschijnen. Beide albums maken ook hun vinyldebuut, ‘Chaos and Disorder’ als een enkele LP en ‘Emancipation’ als een 6-LP’s tellend pakket.

‘The VERSACE Experience (PRELUDE 2 GOLD)’ werd gedurende de Paris Fashion Week als limited-edition promo-only cassette aan de aanwezigen uitgedeeld. De zeldzame cassette was een preview van Prince’s 17e album ‘The Gold Experience’ en bevatte de geremixte tracks ‘P. Control’, ‘Gold’ en ‘Eye Hate U’, alsmede niet eerder uitgebrachte opnames van de New Power Generation, het NPG Orchestra en zijn jazz-fusion act Madhouse. Een gelimiteerde reproductie van de cassette kwam dit jaar uit tijdens Record Store Day 2019, de heruitgave zal nu beschikbaar zijn op CD, vinyl en digitale formats.

De heruitgaves van ‘The VERSACE Experience (PRELUDE 2 GOLD)’, ‘Chaos and Disorder’ en ‘Emancipation’ zijn verkrijgbaar vanaf 13 september.

Deel: