The Cure heeft een nieuwe box set aangekondigd getiteld ’40 LIVE – CURÆTION-25 + ANNIVERSARY’. Op deze set vind je twee concert films die zijn opgenomen tijdens de band’s viering van hun 40-jarig jubileum. De box zal beschikbaar zijn in diverse formats waaronder Blu-Ray en DVD versies, buiten deze twee films komt ’40 LIVE – CURÆTION-25 + ANNIVERSARY’ met een 4-cd tellende registratie van de optredens. De box ligt vanaf 18 oktober in de winkels.

De eerste concert film ‘CURÆTION-25: From There To Here | From Here To There’ toont Robert Smith en zijn bandleden tijdens het laatste optreden tijdens het Meltdown Festival dat afgelopen juni werd gehouden in de Royal Festival Hall. The Cure speelde tijdens dit optreden tracks van al hun studio albums. Halverwege de show bracht de band een paar nog niet uitgebrachte tracks ten gehore, ‘It Can Never Be the Same’ en ‘Step Into the Light’.

De tweede film, getiteld ANNIVERSARY: 1978-2018 Live In Hyde Park London is opgenomen in juli 2018, de setlist was een heuse greatest hits compilatie met iconische tracks als ‘Lovesong’ en ‘Just Like Heaven’. Het Hyde Park optreden was recentelijk wereldwijd te zien in de bioscopen.

Bekijk hieronder de trailer van ’40 LIVE – CURÆTION-25 + ANNIVERSARY’.

Deel: