Als een moderne troubadour of minstreel vertelt Frank Turner op het vandaag verschenen ‘No Man’s Land’ dertien vergeten verhalen van echte vrouwen uit de wereldgeschiedenis. Van de muzikale prinses Kassiani uit het Byzantijnse rijk tot het gruwelijke verhaal van seriemoordenares Nannie Doss in de zuidelijke staten van Amerika; Turner vertelt hun unieke geschiedenis onverbloemd. De verhalen van ‘No Man’s Land’ worden ook verteld in een begeleidende podcastreeks, ‘Tales From No Man’s Land’.

“It’s bringing together my two main interests in life, which have always been separate from each other – history and songwriting,” aldus Turner, die naast zijn optredens op festivals en concerten ook graag lokale bezienswaardigheden bezoekt tijdens zijn reizen over de wereld. Vrijdag staat hij op Lowlands in de Alpha. Benieuwd met welk verhaal hij uit Biddinghuizen terugkeert…

Deel: