De in Duitsland immens populaire zangeres Helene Fischer is in staat om stadions op zijn kop te zetten. Iets was ze in 2018 ook in een uitverkocht GelreDome deed. 27.000 bezoekers ervoeren aan den lijve waarom Fischer al geruime tijd een van de grootste artiesten van Duitsland is.

Op 23 augustus verschijnt een registratie van haar stadiontour op een dubbel-cd, dvd en Blu-Ray met de titel ‘HELENE FISCHER LIVE – Die Stadion Tour’. Een reeks optredens die trok langs 12 stadions in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, genaamd ‘Spürst Du Das’, wat zoveel betekent als ‘Voel Je Dat’. Dat hebben de fans zeker gedaan. Helene weet haar achterban vol overtuiging in vervoering te brengen.

De dynamiek in haar shows is vele malen intensiever dan inhaken en je torso gezapig van links naar rechts wiegen. Opzwepende dance, salsa, rock; het komt allemaal voorbij in haar shows in nummers als ‘Atemlos Durch Die Nacht’, Phänomenen’, ‘Herzbeben’ of ‘Achterbahn’. Eerder dit jaar zong ze zelfs nog een duet met operazanger Andrea Bocelli. Het laat zien hoe gevarieerd haar oeuvre is.

“We hebben gerockt, gedanst, gezongen en van de avonden ons eigen zomerevent gemaakt. Ik kon samen met en door de vreugde van de fans tranen, emoties en pure geluksgevoelens delen en zo heel dichtbij met hen een vet feest vieren.” aldus onze 35-jarige oosterbuur over haar concertreeks.

Het concert werd opgenomen in het Hamburger Volksparkstadion. De regie voor de registratie was in handen van Paul Dugdale, bekend van videoclips van o.a. Coldplay, Adele, Ed Sheeran en de Rolling Stones.

Deel: