Sziget, het grootste festival van Europa. Maar liefst zo’n 530.000 bezoekers uit ruim 100 verschillende landen kwamen naar Boedapest voor zeven dagen feest, muziek, kunst. Er is zoveel te zien en doen, met maar liefst 60 podia en meer dan 1000 optredens verdeeld over zeven dagen. Zeven dagen feest; Dat is Sziget.

Lopend over de grote Karelsbrug, die toegang biedt tot het festival, stond er “Welkom” geschreven in alle talen. Mensen liepen verkleed in gekke pakjes en glitters, heel veel glitters, en stofdoeken vanwege het vele stof. En niks was te gek of abnormaal! Iedereen kon zichzelf (of zijn/haar alter-ego) zijn. En blikjes dreher, (Ja blikjes bier op een festival) vertrapt op de grond en muziek overal. Sziget is aan!

Vele mensen kwamen op dag 1 speciaal voor Ed Sheeran. Dit was de dag waar de meeste dagkaarten voor verkocht waren. Maar voor de organisatie van Sziget was het een leermoment; het was zo ontzettend druk dat het op een bepaald punt onveilig leek te worden. De grote stroom mensen kon geen kant meer op, waardoor mensen zelfs over de bar heen klommen om uit de drukte te komen. Als je ruim van te voren aanwezig was en vooraan stond had je enigszins nog kans om een blik op te vangen van deze superster. Het was uiteindelijk een goed optreden en alle hits kwamen voorbij. Hits die iedereen, van welk continent ze ook kwamen, natuurlijk kon meezingen. Door nummers als ‘Shape of you’ en ‘Perfect’, waarbij heel de main verlicht werd met telefoons, wist je dat je bij een legendarisch opreden was van Ed Sheeran.

Deel: