Franz Ferdinand stond op de tweede dag van Sziget, de donderdag, als headliner geprogrammeerd. De mainstage liep aardig vol; niet zo vol als bij Ed Sheeran, maar gezellig vol. Alex Kapranos had er zin in vanaf het eerste moment. Het enthousiasme straalde er vanaf. Strak in pak natuurlijk en een fantastisch geluid. Luidkeels werden nummers als ‘The dark of the matinee’ en ‘No you girls’ en ‘Take me out’ meegezongen. Met de ritmische danspasjes is het niet alleen ontzettend goed, maar ook fijn om naar te kijken.

Yungblud stond deze mooie festivaldag ook op de mainstage en het veld voor het podium was helemaal volgepakt met fans en andere geïnteresseerden. De zanger rende enthousiast over het podium, sprong en danste met een gebroken arm en kreeg zo heel de main mee. Zijn nummer ‘I love you, will you marry me’ zong heel het publiek mee, waarop hij zelfs verbaasd leek en met zijn handen in het haar het publiek in keek. Maar de energie die er van deze man af kwam was ongeëvenaard.

Ook erg interessant waren de kleinere, onbekendere bandjes op Sziget. Zo zagen we op donderdag een bijzonder bandje bij de Ibisstage: 47soul, een bandje uit Jordanië. Er bleven heel veel mensen plakken en ze maakten er een groot feest van. En dat had de band zeer zeker verdiend. Ook Ezza, een band uit Nigeria met Arabische invloeden was erg interessant. De band had een lekkere beat toen ze speelden in the Global Village. Het liep aardig vol en veel mensen dansten gelukkig ook mee op deze bijzondere muziek. Niet gepland door het gros van het publiek, maar een fijne toevalstreffer voor velen.

Over verrassingen gesproken: dat was van deze dag zeer zeker Elderbrook in de MasterCard 538, een goed gevulde zaal. Elderbrook had een loepzuivere stem met een fijne house sound eronder. Bijzonder voor een DJ dat hij zelf alles live zong. Met mooie visuals en lasers zorgde dit voor een mooi geheel.

Op de stappenteller stond 24,8 kilometer toen de dag werd afgesloten.

Deel: