Zaterdag 14 september a.s. opent Nispen Blues het 12e seizoen met een festival. Er treden vijf bands op in café de Gouden Leeuw te Nispen. Het festival staat tevens in het teken van het Nispen Inspireert! thema “De Kunst van Vrijheid”. Dit najaar is het 75 jaar geleden dat Nispen werd bevrijd.

Little Steve & the Big Beat
Little Steve & the Big Beat zijn een energieke Rhythm & Blues formatie met vurig gitaarspel, een sterke zang, een swingende blazerssectie, boven op een solide ritmesectie. De band blijft trouw aan de R&B traditie, maar voegt haar eigen ‘swing’ toe aan deze expressieve muziekstijl. Little Steve & the Big Beat heeft in de afgelopen jaren al op vele Europese festivals en podia gepeeld, zoals o.a. De Zwarte Cross, Blues Festival Peer (B), North Sea Jazz Club, Breda Jazz Festival, Seven Nights to Blues (F), Nuit du Blues (F), etc. De CD ‘Another Man’ (2016) heeft in 2017 in Engeland lang in de top 3 van meest gespeelde albums gestaan. In 2015 maakte de band een succesvolle Europese tour met Texas Blues gitarist Mike Morgan.

Norman Beaker Band (UK)
Norman Beaker heeft al meer dan vier decennia een voortrekkersrol in de Britse Blues scene, en heeft met de grote (Blues)muzikanten der aarde samengewerkt. BB King, Jimmy Rogers, Buddy Guy, Lowell Fulson, Fenton Robinson, Chuck Berry, Carey Bell, James Booker, Jon Lord, Larry Garner, Alexis Korner, Jack Bruce, Eric Burdon om er een paar te noemen. BB King noemde Norman steevast de ‘witte Freddy King’. Beaker werd in 2017 opgenomen in de Amerikaanse Blues Hall of Fame, een prestigieuze erkenning die slechts een handvol Britse artiesten (o.a. Eric Clapton, Jack Bruce) is toebedeeld. De Norman Beaker Band toerde wereldwijd met veel van bovengenoemde namen, en heeft in 2017 nog een album uitgebracht ‘We Se Us Later’. Tegenwoordig begeleid de band m.n. Larry Garner en Chris Farlowe tijdens hun Europese tournees. De band combineert een mix van alle soorten Blues vol energie en humor.

The Woods
The Woods (‘music from Groningen’) komt voort uit het powertrio JeeBee, en is met ruim 20 jaar ervaring geen onbekende in het Nederlandse Blues en Rock circuit. Sinds 2016 speelden ze o.a. op Eurosonic in Groningen, deden diverse Blues- en Zomerfestivals aan, en toerden recent nog door Ierland. Wat staat er op hun muzikale menu? Een eigentijdse sound met een funky mix van Rock, Roots en Blues en een tintje Southern Rock. Het was Paul Gilbert (Mr. Big) die gitarist Joris Bos (grootste invloeden Jonny Lang en Freddie King) prees om zijn ‘awesome’ vibrato en vette sound. Op 1 januari j.l. werd hun eerste EP ‘Stone Cold’ uitgebracht. Recensenten kunnen niet wachter tot er nieuw materiaal wordt uitgebracht………..

Dirty Five (B)
De Belgische vijfmansformatie Dirty Five neemt je mee op een muzikale reis door de wereld van de Soul, Jazz, Funk en Blues en brengt je zelden onberoerd terug naar de veilige thuishaven waarvan je vertrokken was. Dirty Five bestrijkt een ongekend breed repertoire, variërend van de Chicago Blues van bijv. Willie Dixon en Junior Wells tot recenter werk van Bill Withers en Lenny Kravitz. De live CD die in het najaar verschijnt bewijst dat Dirty Five geen ordinaire party band of typische jukebox is die straffeloos covers afratelt. Deze mannen zetten elke tent in lichterlaaie!

Electric Hollers
Electric Hollers is een frisse Bluesrock sensatie uit Noord-Nederland. Een power trio met een vintage sound en bijbehorende energie. Zware bastonen, donderende drums en gitaarsolo’s die je meeslepen naar vervlogen tijden. De band laat zich inspireren door bands als Led Zeppelin, Santana en Ten Years After, en bracht in 2018 hun eerste plaat ‘Rise’ uit. Het album leverde lovende recensies en een volle agenda op. Inmiddels bouwt de band verder aan hun livereputatie en zijn ze klaar om Nederland te veroveren. Electric Hollers staan in oktober in de finale van de Dutch Blues Challenge.

Programma Nispen Blues festival 2019

19:00 – 20:00 Electric Hollers
20:00 – 21:00 Dirty Five (B)
21:00 – 22:00 The Woods
22:00 – 23:30 Norman Beaker Band (UK)
00:00 – 01:30 Little Steve & the Big Beat

Deel: