Ook al wordt door velen al lang naar hen geluisterd, sommige artiesten blijven een soort van verborgen schat. Met drie albums op zak is de Canadese singer-songwriter Leif Vollebekk zo’n blijvende ontdekking.

Naked Song presenteert deze in Ottowa geboren muzikant die zichzelf muziek leerde spelen nadat hij een aantal instrumenten van zijn grootvader had geërfd. De harmonica, gitaar, piano en een oude viool bleken voor hem gemaakt. En andersom!

Vollebekks laatste LP, ‘Twin Solitude’, is het product van alles wat er eerder was. De oneindige tournees, de langzame covers, de ervaring van het zien van Prince, alleen aan de piano. “Dit wordt een soort Neil Young-liedje en deze een typische Bob Dylan,” kijkt Vollebekk terug. “Toen er geen mensen waren om na te bootsen, was er alleen ik nog maar.”

Leif Vollebekk treedt op 11 november op in het Muziekgebouw Eindhoven.

Deel: