The Waterboys is Mike Scott en Mike Scott is The Waterboys. Ongeacht wie er in speelt, is de Schots/Ierse band het vehikel van Mike, waarmee hij al meer dan 30 jaar prachtige folkrock maakt. Het bekendste zijn natuurlijk de 4 geweldige platen uit de jaren 80, met ‘This Is The Sea’ voorop. Het nummer ‘The Whole Of The Moon’ van die plaat werd een wereldwijde hit en is verworden tot een heuse evergreen.

Na 2 ondergewaardeerde platen in de jaren 90 ging Mike Scott verder onder eigen titel, om in 2000 toch weer over te stappen naar de Waterboys-naam. Sindsdien tourde de groep veel, kreeg een Nederlandse film naar zich vernoemd en maakte nog eens 7 platen waarvan het dit jaar verschenen ‘Where The Action Is’ de jongste telg is. Verwacht een avond met gouden muziekgeschiedenis, met nummers uit het rijke oeuvre van Mike Scott en zijn Waterboys.

The Waterboys komen op 14 november naar het Paard in Den Haag.

Deel: