Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: De Dijk in Bostheater Ommen.

Concerttip zondag 30 juni: De Dijk in Bostheater Ommen

De Dijk is een bijzondere band en met een net zo’n bijzonder oeuvre. Met hits als: ‘Ik kan het niet alleen’, ‘Als ze er niet is’, ‘Binnen zonder kloppen’ en ‘Dansen op de vulkaan’ weten ze ongetwijfeld het hele openluchttheater aan het dansen en zingen te krijgen! De Dijk staat al meer dan drie decennia aan de top van de Nederlandse muziek en dit jaar komen ze voor het eerst bij ons op het podium: op zondag 30 juni. Is het al bijna zover? Dat wordt dansen en zingen!

Een bijzondere band, dat is De Dijk. In de eerste plaats dankzij de unieke combinatie van Nederlandstalige teksten en muzikale invloeden uit vele windstreken. Van Amerikaanse rock, rhythm-‘n-blues en soul – vooral veel soul! – en Franse chansons. Terwijl andere Nederlandse groepen vaak eruitzien als een duiventil waar bandleden naar hartenlust naar binnen- en naar buiten fladderen, houdt De Dijk al decennia stand als een hechte vriendenclub met als kern zanger Huub van der Lubbe, zijn broer en bassist Hans van der Lubbe, toetsenist en gitarist Pim Kops, gitarist Nico Arzbach en drummer Antonie Broek. En, van de hausse aan Nederlandstalige groepen van de vroege jaren tachtig is alleen De Dijk altijd actief gebleven, zowel op het podium als in de studio.

Deel: