De absolute legende Grandmaster Flash, hiphop-pionier en scratch-grootmeester, komt naar Hedon! Eind jaren ’70 was Flash mede bepalend voor de geboorte van Hiphop door zijn geniale scratch- en mixtechniek. Soul en Funk breaks werden door deze DJ spectaculair aan elkaar gemixt waardoor een totaal nieuw genre ontstond. Een genre dat in de afgelopen 40 jaar is uitgegroeid tot de populairste muziekstroming ter wereld. In 1982 scoorde hij bovendien samen met The Furious Five het allereerste grote hiphopsucces, de Grammy Award winnende wereldhit: ‘The Message’.

Dat hij bepalend was voor meerdere generaties hiphop artiesten is gebleken. Op 11 juni jl. nam hij als eerste hiphop-artiest de Polar Music Prize (ook wel gezien als de Nobelprijs voor muziek) in ontvangst voor zijn verdiensten. Een prijs die eerder al werd gewonnen door Paul McCartney (1992) en Bob Dylan (2000). Grandmaster Flash zal je meenemen door de geschiedenis van hiphop. In zijn HipHop, People, Places & Things tour etaleert hij zijn weergaloze skills zowel letterlijk als figuurlijk in een audiovisueel spektakel.

Tegenwoordig draait Grandmaster Flash gelukkig regelmatig weer in Nederland. Grandmaster Flash staat op 28 november in Hedon in Zwolle.

Deel: