Garrett Dutton, alias G. Love, is inmiddels een kwart eeuw leverancier van zonnige, makkelijk in het gehoor liggend liedjes die sluw de mosterd halen uit alle denkbare Amerikaanse muziekstromingen: blues, hiphop, jazz en funk. G. Love staat vooral bekend om zijn eigen stoofpotje van muziekgenres van Amerikaanse muziek. De Amerikaanse zanger/gitarist G. Love brak in 1994 door met zijn debuutalbum ‘G Love & Special Sauce’, waarop hij op ontspannen wijze blues en jazz combineert met hiphop. De van het album afkomstige radiohits ‘Cold Beverage’ en ‘Baby’s Got Sauce’ mogen we inmiddels gerust nineties-klassiekers noemen.

Opvolger ‘Coast To Coast Motel’ (1995) was minstens even goed, en daarmee was het fundament gelegd voor een carrière die al 25 jaar duurt. Op zijn laatste album ‘Love Saves The Day’ (2015) klinkt G Love steviger dan ooit, maar deze rasartiest is maar op één plek echt in zijn element, en dat is het podium!

Garrett ‘G. Love’ Dutton viert zijn 26e jaar als tour- en opnamekunstenaar. Met meer dan 15 uitgebrachte platen is G. Love een invloed geweest op artiesten als Jack White, Jack Johnson, The Avett Brothers, Slightly Stoopid en nog veel meer. Met zijn kenmerkende mix van delta blues, hiphop, funk, rock and roll en jazz heeft G letterlijk zijn eigen funky smeltkroes van Amerikaanse muziek gecreëerd. Verwacht een energieke mix van funky vibes en liedjes geschreven vanuit de veranda om de wereld te laten glimlachen en dansen op de positieve boodschap van liefde en blues.

Op 27 oktober komt hij met een intiem soloconcert naar Rotown in Rotterdam.

Deel: