Op 30 mei jongstleden begon de reünietour van The Fatal Flowers op het Dauwpop festival. Inmiddels is de band al een aantal uitverkochte en zeer goed ontvangen live optredens verder, en ook de rest van de tour is zo goed als uitverkocht. Tijd dus voor de Amsterdamse band om met “nieuw” vinyl (dubbel-lp) en cd te komen. Op 14 juni zal ‘Radio Sessions 1985-1990’ al digitaal via de streaming platforms uitkomen. Wil je de unieke vinyl release in je bezit krijgen, dan zal je moeten wachten tot 30 juni.

‘Radio Sessions 1985-1990’ wordt in een gelimiteerde oplage uitgebracht, bestaande uit een dubbel 12-inch die op 45 toeren kan worden afgespeeld. Op elk van de vier plaatkanten zijn covers van muzikale helden van de bandleden te vinden: Neil Young, The Only Ones, John Lennon en The Byrds. De, oorspronkelijk voor VPRO en KRO opgenomen radiosessies klinken bijzonder goed, en de opnames benadrukken nog maar eens te meer dat Fatal Flowers bij uitstek een live band was. Het harde werken en de dedicatie die de mannen in de band staken klinken door in de prachtige opnames.

Dat er geen nieuw werk op de release staat is niet erg. Het geboden overzicht geeft een goed beeld van het oeuvre van de band, en classics als ‘Rock ’n Roll Star’, ‘The Dance’, ‘Younger Days’ en ‘Fatal Flower’ ontbreken uiteraard niet.

Voor de echte liefhebbers is het album een must have, het is de essentiële aanvulling op het al in 2002 verschenen ‘Younger days – the Definitive Fatal Flowers’ waarop ook al een aantal radiosessies en demoversies als extra waren bijgevoegd. Voor de mensen die Fatal Flowers nu pas voor het eerst live gaan zien, omdat ze bijvoorbeeld nog niet geboren waren tijdens de hoogtijdagen van de band, is dit natuurlijk het meest voor de hand liggende souvenir van de huidige tournee. (8/10) (Birdfish)

Deel: