Matthew ‘Murph’ Murphy, gitarist en zanger van The Wombats, heeft zijn solodebuut ‘Love Fame Tragedy’ aangekondigd. In september verschijnt de eerste EP ‘I Don’t Want To Play The Victim, But I’m Really Good At It’, die werd opgenomen in Londen en Los Angeles met muzikale vrienden van o.a. The Pixies, Soundgarden, Alt-J en Bastille. De eerste single die hij uitbracht, is ‘My Cheating Heart’.

Het zeer aanstekelijke ‘My Cheating Heart’ is gebouwd rond een distorted gitaar-riff en duikt qua thematiek in de verleiding van hedonistische excessen. Producer Mark Crew (Bastille, Rag’n’Bone Man) heeft een synthetische rand aan de onweerstaanbare composities van Murph toegevoegd, waardoor het geluid van ‘My Cheating Heart’ de toon zet voor de rest van de EP.

Vernoemd naar de oorspronkelijke tentoonstelling over Pablo Picasso in het Tate Modern in Londen, wordt Murph op ‘I Don’t Want To Play The Victim, But I’m Really Good At It’ terzijde gestaan door verscheidene muzikale vrienden, waaronder Joey Santiago van The Pixies, Gus Unger-Hamilton van Alt-J, model en zanger Maddi Jean Waterhouse en Pearl Jam- en Soundgarden drummer Matt Chamberlain.

Deel: