De Noord-Ierse singer-songwriter Ryan McMullan komt in november voor twee headline shows terug naar Nederland. Op 12 november speelt hij in Rotterdam (Rotown) en op 13 november is Ryan McMullan te zien in Utrecht (TivoliVredenburg).

Met een stem die velen doet denken aan Paolo Nutini en een jonge Tom Waits is het geen verassing dat Ryan McMullan wordt omschreven als één van de grootste talenten uit Noord-Ierland. De singer-songwriter brengt zijn verhalende liedjes op rauwe wijze en vol passie. Hij is al op tournee geweest met goede vriend Ed Sheeran, Foy Vance en Snow Patrol. Ook in Nederland is Ryan McMullan een graag geziene gast, met imponerende shows in Paradiso Amsterdam, Festival Stille Nacht in Rotterdam en een memorabel optreden in de prachtige Der AA-kerk tijdens Eursonic Noorderslag 2018 in Groningen.

Landgenoot Gay Lightbody, zanger van Snow Patrol, omschrijft Ryan McMullan als “One of the most exciting artists to come out of Ireland, voice of an angel.”

Ryan heeft een eigen muzikale identiteit gegeven aan een eigentijdse mix van pop, Americana en country. De jonge en ontwapende Ier is enerzijds vol bravoure en anderzijds kan hij zich uiterst kwetsbaar opstellen. Dit vertaalt zich in verhalende en sfeervolle liedjes, rauw, puur en met veel passie gebracht.

Deel: