De op 10 oktober 1969 in Mississippi geboren en getogen Grady Champion, jongste van 28 kinderen in één gezin, is iemand die grossiert in nominaties en prijzen. Nadat hij in het begin van de negentiger jaren bezig is geweest met rap bracht hij in 1998 zijn eerst bluesalbum uit. Inmiddels zijn we ruim twintig jaar en zeven albums verder en heeft Grady Champion zijn kast volstaan met BMA-awards en nominaties. Ook heeft hij de 26e International Blues Challenge op zijn naam weten te schrijven.

Op zijn nieuwe cd ‘Steppin’ In’ brengt Champion een eerbetoon aan de in 1984 overleden Texaanse bluesmuzikant Z.Z. Hill. Op het album staan twaalf nummers, die ooit door Hill zijn opgenomen en hier in een typische Grady Champion stijl worden uitgevoerd. Muzikaal is het een combinatie van blues, soul en gospel, waarbij naast zijn Gibson ES-E gitaar en stem, er ook ruimte is voor piano en orgel, harmonica en blazers. De eerste helft neigt wat meer naar blues, buigt de stijl iets meer naar de soul om weer als blues te eindigen. Nummers die wat mij betreft een bijzondere vermelding verdienen zijn ‘I’m A Bluesman’ en ‘Everybody Knows About My Good Thing’.  Al met al een prima cd, een respectvol eerbetoon aan een groot bluesman. (8/10) (Malaco Music Group)

Deel: